19 / 04 / 2024

Recep Tayip Erdoğan'ın evine heyelan tehdidi!

Recep Tayip Erdoğan'ın evine heyelan tehdidi!

Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ın da evinin yer aldığı Rize'nin Güneysu İlçesi Merkez Mahallesi'nde heyelan riskine karşı çalışma başlatıldı



Güneysu Belediye Başkanı Ahmet Minder, Başbakan Erdoğan'ın evinin heyelanlı bölge ile ilgisinin bulunmadığını kaydederek, 'Başbakan Erdoğan'ın evi heyelanlı bölgeye 700-800 metre uzaklıkta. Heyelanlı bölge ile ilgisi yok' dedi.

Ahmet Minder, ilçede daha önce toprak kayması meydana gelen bölgede heyelan riskinin önlenmesi için çalışma başlatıldığını açıkladı. Minder, ilçede 2002 yılında meydana gelen ve 18 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketi sırasında, ilçe girişindeki yamaçta toprak kayması olduğunu hatırlattı. Daha sonra yamacın istinat duvarı ile desteklendiğini ve bu yerde daha kapsamlı önlemler alınması için Karayolları tarafından proje geliştirildiğini ifade eden Minder, 'Ancak kamulaştırma işleminin uzun sürmesi nedeniyle bu çalışma bugüne kadar yapılamadı. Kamulaştırma işleminin tamamlanmasının ardından bölgede çalışmaya başlanıldı' dedi.

Heyelan riski taşıyan yamacın kazık çakılarak güçlendirileceğini ifade eden Minder, 'Bu çalışmalar nedeniyle ilçe girişindeki karayolu trafiğe kapatıldı. İlçeye ulaşım şu an Adacami köyü üzerinden veriliyor. Bu çalışma ile bölgedeki heyelan riskinin ortadan kaldırılması hedefleniyor' dedi.
Akşam/Mustafa BAYRAK


Geri Dön