19 / 04 / 2024

Recep Tayyip Erdoğan, 23 fabrikanın açılışını yaptı

Recep Tayyip Erdoğan, 23 fabrikanın açılışını yaptı

Tayyip Erdoğan  Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde 23 fabrikanın açılışını yaptı



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Krizi bir fırsat bilerek, gayri insani yöntemlerle kişisel ranta dönüştürmeye çalışanlar, kriz sonrasında bu yöntemlerinin bedelini mutlaka ödeyecektir" dedi. Erdoğan,  Ankara  Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde 23 fabrikanın açılışı ile 46. Yılda 46 Ödül törenine katıldı. Açılışını yapacakları fabrikaların ülkeye ve millete hayırlı olmasını dileyen Erdoğan, bütün dünyanın küresel kriz ile sarsıldığı böyle bir dönemde Türkiye'de yatırımların hız kesmeden sürdüğünü görmenin, memnuniyetlerini daha da artırdığını söyledi.

MARİFET İLTİFATA TABİDİR
Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu: "Bu yatırımları gerçekleştiren bütün işadamlarımızı yürekten kutluyorum. Ankara, özellikle ASO, yapılan bu açılışlarla birlikte başarıyı da taltif ediyor. Zira marifet, iltifata tabidir. İş adamlarımıza hakkettikleri ödüllerini veriyor" Küresel krizin etkilerini, gelişmiş ülkeler kadar hissetmediklerini dile getiren Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Krizi bahane ederek, işçileri sokağa terk eden firmalar olduğunu, krizi bahane ederek kredi musluklarını kısan, faizlerini indirmeyen bankalar olduğunu da ne yazık ki görüyoruz. Yapılanlar yasal olabilir, ancak ortada ahlaki bir sorunun, etik bir sorunun var olduğu da gizlenemez bir gerçektir. Bu kriz mutlaka geride kalacak"

TARİHİ PAKETE İMZA ATTIK
Erdoğan, "Her bölgeyi, her sektörü, her şehri, her yatırımcıyı yüzde yüz tatmin etmek, memnun etmek elbette mümkün değil. Ancak kapsamlı ve adil bir teşvik sistemini uygulamaya başladık" dedi. Teşvik paketine değinen Erdoğan, bu paketin "Türkiye Cumhuriyeti'nin en kapsamlı teşvik paketi olduğunu" ifade etti.

23 YENİ FABRİKA AÇTI
Erdoğan, yaptığı konuşmanın ardından 46 sanayiciye ödüllerini verdi. Başbakan Erdoğan, ödül törenin ardından, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Cemil Çiçek ve Ali Babacan, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile "Ya Allah Bismillah" diyerek kurdeleyi kesti ve 23 fabrikanın toplu açılışını yaptı.


Yatırımlarımız uzaydan gelen paralarla olmadı
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin "yolsuzluk" iddialarına cevap verirken, "Bu yatırımlar, herhalde uzaydan gelen paralarla olmadı, bu imkanlarla oldu. Ve geçmiş dönemin borçlarını nasıl azaltmaya başladığımız ortada" dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisin grup toplantısında geçen hafta Perşembe günü açıkladığı 3 ayrı tedbir paketini değerlendirdi. Erdoğan, muhalefetten yine tepki aldığını söyleyerek, "Çünkü ülkemizde muhalefet 'bir şeyi nasıl kaşırız, atılan güzel adımlara nasıl gölge düşürürüz' onun gayreti içinde oldu" dedi. Erdoğan, 2010 yılı sonuna kadar TÜİK'in bu listeyi güncelleyeceğini ve bundan sonra teşvik bölgelerinin yeniden gözden geçirileceğini dile getirdi. Teşvik paketinin ilgili kesimlerden çok olumlu yankı bulduğunu kaydeden Erdoğan, 'Aldığımız bilgiler, yatırımlarda ciddi bir hareketliliğin başladığını da gösteriyor. Ama esas olan, yaygın, kaliteli, işlevsel ve özellikle de adaleti gözeten teşvik sisteminin getirilmesidir' dedi.
Yenişafak

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

'Krizi kişisel ranta çevirmeye çalışanlar bedelini ödeyecek'

Ankara'da yatırım tutarı 250 milyon dolar olan 26 fabrikanın açılışını yapan Başbakan Erdoğan kriz fırsatçılarını uyardı: Krizi gayri insani yöntemlerle kişisel ranta dönüştürmeye çalışanlar bedelini ödeyecek
Ankara Sanayi Odası 1. Organize Sanayi Bölgesi'nde 26 fabrikanın açılışı ile 46. Yılda 46 Ödül törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, krizi bahane edenlere sert mesajlar verdi. Türkiye'nin küresel krizin etkilerini, gelişmiş ülkeler kadar hissetmediğini yineleyen Erdoğan, açılışını yaptığı toplam 250 milyon dolarlık yatırımları gerçekleştiren işadamlarını kutladı.

'YASAL OLABİLİR'
Yatırım ve üretim noktasında kriz sürecinde sabır gösterenlerin, kriz sonrasında bir adım önde olacaklarını söyleyen Başbakan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Krizi bahane ederek işçileri sokağa terk eden firmalar, kredi musluklarını kısan, faizlerini indirmeyen bankalar olduğunu ne yazık ki görüyoruz. Yapılanlar yasal olabilir, ancak ortada ahlaki bir sorunun olduğu da gerçek." Krizi gayri insani yöntemlerle kişisel ranta dönüştürmeye çalışanların bu yöntemlerinin bedelini mutlaka ödeyeceğini söyleyen Erdoğan "Kara günde dostluğunu ihsar etmeyenler, iyi günde de eski dostlarını yanlarında bulamayacak" dedi.

'HİÇBİR İLİ KAYIRMADIK'
Geçtiğimiz hafta açıklanan teşvik paketine de değinen Erdoğan "Her bölgeyi, her sektörü, her yatırımcıyı yüzde yüz tatmin etmek, memnun etmek elbette mümkün değil. Ancak hiçbir ili kayırmadık. Son derece kapsamlı ve adil bir teşvik sistemini uygulamaya başladık'' diye konuştu.

26 FABRİKAYA TOPLU AÇILIŞ
Başbakan Erdoğan, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Cemil Çiçek ve Ali Babacan, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün ve İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile "Ya Allah Bismillah'' diyerek kurdeleyi kesti ve 26 fabrikanın toplu açılışını yaptı.
Sabah


Geri Dön