26 / 04 / 2024

Recep Tayyip Erdoğan Camisi açıldı!

Recep Tayyip Erdoğan Camisi açıldı!

Ağrı Patnos'ta Selçuklu mimarisiyle hayata geçirilen Recep Tayyip Erdoğan Camisi'nin açılışını gerçekleştirdi.



Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ağrı'nın Patnos ilçesinde Selçuklu mimarisiyle hayata geçirilen Recep Tayyip Erdoğan Camisi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Diyanet İşleri Başkanlığı, Türkiye Diyanet Vakfı, AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi ve hayırseverlerin desteğiyle ilçe merkezinde 3 bin 715 metrekare alana inşa edilen caminin açılışı için tören gerçekleştirildi.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gönderdiği mesajın okunduğu programda açıklamalar yapan Erbaş, Allah'a iman etmenin insanların en önemli görevi olduğunu belirtti.

İnanç konusunda ahirete iman etmenin çok önemli olduğunu dile getiren Erbaş, "Çocuklarımıza daha küçük yaşlardayken ahiret inancıyla ilgili öğrenmeleri gerekenleri öğretmeliyiz. Ahirete inancı olmayan insandan her türlü kötülük beklenir. Onu engelleyecek ne var ki başka. Bu dünyada yaptığı bir şeyin hesabını ahirette vereceğine inanmayan birisi dünyada hangi kötülüğü yapmaz ki." dedi.

Erbaş, insanın ağzından kötünün yerine hayırlı olanın çıkması gerektiğini belirterek, ahirete iman ve namaz meselesinin de önemine değindi.

Cami imar etmenin yetmediğini söyleyen Erbaş, sözlerine şu şekilde devam etti: 

"Şimdi içini imar etme zamanı başladı. Önce cemaatiyle imar edeceğiz. Bu cami hiçbir zaman cemaatsiz kalmasın. Bu caminin cemaatsiz kalmaması için elimizden geleni yapmamız lazım. Bu cami çocuk seslerinden hiçbir zaman mahrum kalmasın. Böylece camimizi imar etmek zorundayız. Caminin safları arasında gençlerimiz eksik olmasın, öylece camimizin imarını tamamlayacağız." 

 


Geri Dön