29 / 03 / 2024

Recep Tayyip Erdoğan çılgın projesini yarın açıklıyor!

Recep Tayyip Erdoğan çılgın projesini yarın açıklıyor!

Çılgın Projede büyük gün yarın  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  İstanbul ile ilgili   çılgın projesini yarın açıklıyor. Mimar Hakan Kıranın  Silivriden Çatalcaya yeni bir boğaz açılabilir sözlerini Osmanlının 500 yıllık rüyası çılgın proje mi başlığıyla d



Aylardır merakla beklenen projeyle ilgili pek çok tahmin yürütüldü. Star İstanbul, ünlü mimar Hakan Kıranın  Silivriden Çatalcaya yeni bir boğaz açılabilir sözlerini Osmanlının 500 yıllık rüyası çılgın proje mi başlığıyla duyurmuştu. Medyada çıkan diğer projeler ise şöyle:

Haliçe Mega Kanal: Habertürkün gündeme getirdiği bu projeyle ortaya dev bir ada çıkacak. Türkiyenin 3. büyüğü olacak bu ada Beyoğlu, Şişli, Kağıthane, Beşiktaş ve Sarıyer ilçelerini içine alacak. Haliçin devamında 15-20 kilometrelik bir kanalla bu ada Büyükderede Boğaz ile buluşacak.

Uygarlıklar Köprüsü: Çeşitli şirketlere danışmanlık hizmeti veren Murat Şaylanın blogunda yer verdiği bu projenin, Boğazın iki köprüsünün arasına yapılması öngörülüyordu. Avrupa ve Anadolu yakalarında 4 ayak olacak. Bu ayaklar ortada, Boğazın üstünde birleşecek ve büyük bir dairesel alan oluşacak. İstanbullular yürüyerek bu ayaklardan ortadaki geniş alana ulaşabilecek, burada yemek yiyip gezinti yapabilecek.

Ataşehire Selimiye: Bu alternatiflerin dışında, Mimar Sinanın Edirnede yaptığı Selimiye camiinin birebir Ataşehirde inşa edilmesinin Erdoğanın çılgın projesi olduğu da idia edilmişti.
Star


Geri Dön