19 / 04 / 2024

Recep Tayyip Erdoğan Gana Millet Camisi inşaatını gezdi!

Recep Tayyip Erdoğan Gana Millet Camisi inşaatını gezdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gana'nın başkenti Akra'da bulunan ve inşaatı devam eden Gana Millet Camii ve Külliyesi'ni ziyaret etti.



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Akra'nın Müslümanların yoğun bulunduğu Kanda mahallesinde, Türkiye Diyanet Vakfı ve Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı'nın desteğiyle yaptırılan Millet Camii ve Külliyesi'nin inşaatını gezdi.


Erdoğan'ın ziyareti sırasında Ganalı Müslümanlar ve bu ülkede yaşayan Türkler sevgi gösterisinde bulundu. 


Camii inşaatı hakkında yetkililerden bilgi alan Erdoğan, burada yaptığı konuşmada "Değerli kardeşlerim, her şeyden önce bugün burada caminin geldiği başarılı seviye bizi mutlu etti. Sayın Gana Devlet Başkanı Mahama, caminin adının Millet Camisi olduğunu söyledi. Caminin yapılması sadece Akra için değil tüm Gana için öneme haizdir. Diyanet ve Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı'nın yaptığı camimizin tüm Müslümanlara hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum" dedi.


Camii ve külliyetinin 40 dönümlük bir arazide meydana geleceğini belirten Erdoğan "İnşallah, Akra'daki bu camii-külliye bir ilim irfan yuvası olmasının yanı sıra, insan yetiştiren bir görev ifa edecek" şeklinde konuştu.


Erdoğan, caminin yapımında maddi manevi tüm imkanlarını seferber eden herkese ve camide emeği geçen mimarından mühendisine hattatından nakkaşına herkese teşekkür etti. Erdoğan konuşmasını "İnşallah en kısa zamanda caminin tamamlandığı müjdesini alırız, sizleri saygıyla selamlıyorum ve hepinizi Allah'a emanet ediyorum" diye tamamladı.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretinde, Gana Başmüftüsü Osman Nuhu Shaavubutu bizzat dua etti. Erdoğan, Gana Başmüftüsüne Kur'an-ı Kerim hediye ederken, Başmüftü Shaavubutu da Erdoğan'a hatla yazılmış bir dua tablosu hediye etti.



AA




Haber Star Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gana'nın başkenti Akra'da bulunan ve inşaatı devam eden Gana Millet Camii ve Külliyesi'ni ziyaret etti. Türkiye Diyanet Vakfı ve Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı'nın desteğiyle yaptırılan Millet Camii ve Külliyesi'nin inşaatını gezen Erdoğan'a Ganalı Müslümanlar ve bu ülkede yasayan Türkler sevgi gösterisinde bulundu. 


Star


Geri Dön