25 / 04 / 2024

Recep Tayyip Erdoğan: TOKİ, 1 milyon konut yapacak!

Recep Tayyip Erdoğan: TOKİ, 1 milyon konut yapacak!

Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin seçim beyannamesini açıkladı. Başbakan Erdoğan, TOKİ'nin tüm Türkiye'de ürettiği konut sayısının 1 milyona çıkarılacağını, konutların ayda 100  TL taksitle satılacağını söyledi



AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin seçim beyannamesini açıkladı.Başbakan Erdoğan, AK Parti'nin 2023 vizyonu ile TOKİ'nin Türkiye'de ürettiği konut sayısının 1 milyona çıkarılacağını ve bu konutları ayda 100 TL taksitle satılacağını belirtti.

Erdoğan, yeni evli yoksul çiftler için de Yuva Teşvik Konut Programı geliştireceklerini ve çiftlerin başvurması halinde onlara kısmi donanım ile 25 yıla varan vadelerle ucuz konut sağlanacağını bildirdi.

Başbakan Erdoğan'ın açıklamalarından notlar şöyle:  

 AYLIK 100 TL 'YE KONUT

Sosyal konut projesi sürdürülerek yoksul ailelere teslim edilmek üzere 100 bin konut yapılacak, peşinatsız ve faizsiz aylık 100 TL taksitle verilecek.

YAşžANABİLİR çEVRE VE MARKA şžEHİRLER

Büyükşehirler olmak üzere marka şehirler üreteceğiz

şžehirlerimiz terk edilen değil aranılan ve özlenilen cazibe merkezlerine dönüştürülecek

Atık su sorununu çözmek için projemiz adı var, Projenin adı SUKAP, Su, Kanalizasyon ve Altyapı projeleri yani. Küçük yerleşim yerlerine finansman desteği sağlanacak. Diğer belediyelere ise ucuz, uzun vadeli kredi sağlanacak.

İçme ve kullanma suyu şebekesi ile hizmet veren belediye sayısı yüzde 100 'e çıkarılacak.

Devlet bakanlıklarının sayısını azaltıyoruz, bunları icracı bakanlıklara dönüştüreceğiz

Kent içi ulaşım nüfusu 100 binin üzerindeki kentlerde ulaşım ana planları sağlanacak

TOKİ eliyle inşa edilen konut sayısı 1 milyona ulaşacaktır

YENİ EVLİ çİFTLERE DESTEK

Yeni evli veya evlenecek yoksul çiftler için yuva teşvik konut programı başlatıyoruz. Bu programa müracaat eden çiftlere bizler içinde kısmi bir donanım yapacağız. Beyaz eşya, halı gibi.. 25 yıla varan vadelerle peşinatsız onları ucuz konut sahibi yapacağız

ANKARA EVLERİ BÖLGESİ OLUşžTURULACAK

Ankara 'da toplu taşıma ihtiyaçlarına uygun olarak 2 yıl içinde 44 km 'lik metronun bitirilmesi hedefleniyor.  Ankara  Esenboğa Havalimanı ile şehir merkezi arasına raylı sistem kurulacak.

210 hektar alandaki Ankara Evleri özelliği taşıyan tarihi bir bölge oluşturulacak

 


Geri Dön