20 / 04 / 2024

Recep Tayyip Erdoğan'a maden mühendislerinden açık mektup!

Recep Tayyip Erdoğan'a maden mühendislerinden açık mektup!

Türkiye Maden Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdikleri mektupla maden mühendislerinin içinde bulunduğu durumu diye getirdi



SAYIN BAŞBAKAN'A AÇIK MEKTUP
Odamıza kayıtlı 15.000 maden mühendisi bulunmakta, her dönem 4000 meslektaşımız KPSS'ye girmekte ve merkezi atamalarla her dönem ortalama 80 maden mühendisinin kamu kurumlarına ataması yapılmaktadır. İşsizlik komisyonumuzun yaptığı çalışmalar sonucu bu atamaların oldukça az olduğu, bu durumun her alanda olumsuz sonuçlar yarattığı tespit edilmiştir.

Madenlerimiz; ülkemizin kalkınması için oldukça önemli olup, biz maden mühendisleri bu kaynakların üretilmesi ve sanayiye kazandırılmasında önemli görevler yürütmekteyiz. Ancak, madencilikle ilgili kamu kurum ve kuruluşlarında (MİGEM, MTA, TKİ, TTK, TCDD, ETİ MADEN, EÜAŞ, TPAO, DSİ, TCK, ÇALIŞMA BAKANLIĞI, ORMAN VE SU İŞLERİ BAKANLIĞI, ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANLIĞI, AFET VE ACİL DURUM YÖNETİMİ BAŞKANLIĞI, İL ÖZEL İDARELERİ gibi.) yetersiz sayıda maden mühendisi bulunması nedeniyle denetimler nitelikli ve yeterince yapılamamaktadır. Bunun sonucu meydana gelen iş kazalarında birçok kişi yaşamını yitirmekte ve kaynak kaybına neden olunmaktadır.

Maden mühendislerinin sıkıntılarının farkında olduğunuzu belirtmenize rağmen, bu güne kadar sorunlarımızın çözümüyle ilgili olumlu hiç bir adım atılmamıştır. Maden mühendislerinin kamuda istihdamının hak ettikleri şekilde artırılmasını, özel sektörde çalışan meslektaşlarımızın çalışma koşullarının düzeltilmesini ve mühendise yaraşır ücret verilmesini talep ediyor, konuyla ilgili gerekenleri yapacağınız inancıyla, çalışmalarınızda başarılar diliyoruz.

TMMOB MADEN MÜHENDİSLERİ ODASI YÖNETİM KURULU

 


Geri Dön