29 / 03 / 2024

Reysaş kapalı depo alanını 310 bin metrekare artıracak!

Reysaş kapalı depo alanını 310 bin metrekare artıracak!

2017 yılı içerisinde Esenyurt, Orhanlı 6, Çayırova 12 ve 13, Lüleburgaz projelerini bitirmeyi hedefleyen Reysaş, bu projeler bittiğinde kapalı depo alanını 310 bin metrekare daha artmış olacak.



 

Reysaş, özellikle son 10 yıldır lojistikte depo yatırımlarına odaklandı. Diğer taraftan şirketin demiryolunda üst yapı ekipmanları, vagon, istasyon ve özellikle de yeşil lojistik kapsamında karbon salınımını azaltan depoların çatılarında güneş enerjisinden elektrik üretimi ve doğalgazın ağır ticari vasıtalarda kullanımıyla ilgili yatırımları da sürüyor.

 

Ekonomist dergisinde yer alan habere göre, 2017 yılında daha önceden anlaşmaları yapılmış Esenyurt, Orhanlı 6, Çayırova 12 ve 13, Lüleburgaz projelerini bitirmeyi hedefleyen Reysaş, bu projeler bittiğinde kapalı depo alanını 310 bin metrekare daha artmış ve yaklaşık 2 milyon dolarlık ilave nakit girişi sağlamış olacak. 2018 yılı hedefi kapalı alanda 1,5 milyon metrekare alana odaklanmak. Grup olarak büyüme hedefi ise yaklaşık olarak yüzde 15.

GÜNEŞ ENERJİSİ YATIRIMLARI


Reysaş’ın güneş enerjisine yönelik yatırımları da hız kesmeden devam ediyor. 2017’de 5 MWp’lik güneş enerjisi tesisi kurularak toplam 10 MVVp’lik kurulu güce ulaşılması planlanıyor. Demiryolu ve multimodel taşımacılıkta büyümeyi planladıklarını belirten Reysaş Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, “Karayolu taşımacılığına göre ton-km başına 123 kat daha az karbon salınımı yapan demiryolu taşımacılığında vagon ve üst yapı yatırmalarımıza devam ederek multimodel taşımacılıkta büyümeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

YÜZDE 15 HEDEFİ VAR


Şirket, otomotiv milk run ve oto taşımasında, gıda, soğuk zincir, LNG ve CNG taşımalarında, depolama ve demiryolu taşımacılığında 2017’de yüzde 15’lik  hedefliyor. Durmuş Döven, 2023 yılında Reysaş Yatırım Holding olarak bugünkü ciro ve büyüklüğü minimum yüzde 50 büyütmeyi planladıklarını dile getiriyor. Döven konuyla ilgili son olarak, “Lojistik alanında ciromuzu iki katına çıkarıp, yaklaşık 700 adet olan tır sayımızı 3 bin adette tutmak hedefimiz. Pazarda kolay olan bu hedefi tutturmaktan ziyade önceliğimiz kârlı, verimli ve minimum yatırımla bu hedefleri gerçekleştirmek” diye konuştu.


 


Geri Dön