20 / 04 / 2024

Rıdvan Murat: Libya'nın imarını yine Türkler yapacak!

Rıdvan Murat: Libya'nın imarını yine Türkler yapacak!

Zbs Alfaçelik İnşaat Sanayi ve Tic. A.şž. 'nin Genel Müdürü Rıdvan Murat, “Libya 'da olaylar sona erip durum normale dönünce, oranın imarını yine Türkler yapacaktır. Libya 'nın şartlarını ve iş yapış şeklini en iyi biz biliriz ” dedi...  



 

Libya 'da çelik konstrüksiyon sistemi ile endüstriel yapılar, konut ve depo alanları inşaa eden, son olarak iki ayrı stadyum inşaatı işinin görüşmelerini yürüten Zbs Alfaçelik İnşaat Sanayi ve Tic. A.şž. 'nin Genel Müdürü Rıdvan Murat, “Libya 'da olaylar sona erip durum normale dönünce, oranın imarını yine Türkler yapacaktır. Libya 'nın şartlarını ve iş yapış şeklini en iyi biz biliriz ” dedi

Libya 'da bugüne kadar çelik konstrüksiyon sistemi ile endüstriel yapılar, konut ve depo alanları inşaa eden Zbs Alfaçelik İnşaat Sanayi ve Tic. A.şž. 'nin Genel Müdürü Rıdvan Murat, “Libya 'da olaylar sona erip durum normale dönünce, oranın imarını yine Türkler yapacaktır. Türk firmaları yaklaşık 30 yıldır Libya 'da iş yapmaktadır. Libya 'daki altyapı yatırımlarının çoğunda Türk firmalarının imzası vardır. Durum normale dönünce ana yüklenici ya da taşeron olarak yine Türk firmaları bu ülkede söz sahibi olacaktır ” dedi.

Fransa, ABD ve İtalya 'nın başını çektiği koalisyon güçlerinin Kaddafi rejimine karşı başlattığı operasyonun er ya da geç sonuçlanacağını ifade eden Rıdvan Murat, “Durum normale dönünce Libya 'nın yeniden imarının Fransız, Amerikan ve İtalyan firmalarına verileceğini sanmıyorum. Verilse bile onlar mutlaka bir Türk firmasıyla birlikte hareket edecektir. çünkü oranın şartlarını en iyi biz biliriz. Nitekim olaylar başladığında Türkiye 'ye getirdiğimiz 25 bin Türk vatandaşı Libya 'da Türk girişimcilerinin geldiği noktanın en güzel kanıtıdır. Libya 'daki birçok projede Türk firmalarının imzası vardır ” diye konuştu.

Son olarak Libya 'da Trablus ve Bingazi 'de yapılacak olan stadların inşaası için görüşmeler yürüttüklerini ancak yaşanan olaylar nedeniyle yatırımların beklemeye alındığını belirten Murat sözlerine şöyle devam etti: “Diğer Türk şirketleri gibi biz de çalışanlarımızı Türkiye 'ye getirdik, çalışmalarımızı bir süreliğine askıya aldık. Ama durum normale döndüğünde kaldığımız yerden devam edeceğiz ” açıklamasında bulundu.

Cirosunu artıracak

1999 yılı haziran ayında, İTÜ İşletme Mühendisliği mezunu Rıdvan Murat tarafından yapısal çelik sektöründe faaliyet göstermek amacıyla kurulan Alfaçelik, aradan geçen 12 yılda sadece Türkiye 'de değil dünyanın birçok ülkesinde başarılı projelere imza atan bir marka haline geldi. Alfaçelik, Türkiye 'nin yanı sıra 2003 yılından itibaren Ürdün, Rusya, Cezayir, Libya, Romanya, Almanya, Irak ve Avusturya 'da da endüstriyel yapılar, depolar, antrepolar, fabrika binaları, hizmet binaları, sanayi tesisleri, çok katlı çelik konutlar, iş merkezleri, stadyum ve havalanı hizmet binaları inşası gerçekleştirdi. 2008 yılı sonunda Avrupa 'nın yapısal çelikte en büyüklerinden biri olarak kabul edilen Avusturyalı Zeman Holding ile ortaklığa giden kuruluş Zbs Alfaçelik adını aldı. Kuruluş ortaklık sayesinde hem teknolojisini ileri bir seviyeye taşıdı hem de pazar payını artırarak dünya devleriyle rekabet etme şansını yakaladı.  Bu yıl  20 milyon Euro ciro hedefleyen kuruluş, bunun yüzde 70 'ini yurtdışına yaptığı işlerden elde etmeyi planlıyor.

 


Geri Dön