26 / 04 / 2024

Ritim İstanbul’a Kuveytli ortak!

Ritim İstanbul’a Kuveytli ortak!

Ortadoğu’nun en büyük gayrimenkul geliştiricilerinden Al Mazaya Grup, Dumankaya İnşaat’ın Ritim İstanbul projesiyle Türkiye pazarına girdi. Uğur Dumankaya, 'Bu, ortaklıkta ilk adım' dedi.



Maltepe’de inşa edilen Ritim İstanbul projesi kapsamında Ritim İstanbul Anonim Şirketi kuruldu. Yüzde 50-50 payla kurulan ortaklık, Ritim İstanbul’un bulunduğu ve Yapı Merkezi’ne ait Maltepe’deki arsayı 190 milyon liraya satın aldı. Yüzde 45’i satılan ve toplam satış değeri 800 milyon lira olarak belirlenen Ritim İstanbul’un 2016 sonunda teslim edilmesi planlanıyor.


Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, “Bu, ortaklıkta ilk adım. Daha önce duyurduğumuz ortaklık şimdi meyvesini verdi. Alternatif pazarlar oluşturma çabamızı 2015 ve sonrasında da sürdüreceğiz. Bu çerçevede yüzümüzü yurtdışına çevireceğiz” dedi.


Dumankaya İnşaat ve Al Mazaya Grup olarak Türkiye’de yeni projeler üretebileceklerine dikkat çeken Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkan Vekili Barış Dumankaya, şunları söyledi:

“1 milyar dolarlık bir büyüklüğe sahip Al Mazaya gibi önemli bir yapının Türkiye’deki ilk yatırımını hayata geçirdik. Dumankaya inşaat olarak sektörün büyümesine katkı sağlayacak kararlar almaya devam ediyoruz. Yabancı yatırımcının var olan ilgisi daha da katlanacak.”


Ortadoğu’ya tanıtım


Yakın zamanda Türkiye ofisini de açan ve 2014 yılında toplam 2 milyar dolar yatırım değeri olan Al Mazaya Holding Yönetim Kurulu Başkanı Rashid Al Nasifi, yatırım kararının derin fizibilite ve yatırım dönüşü çalışmalarıyla alındığını söyledi.


Nasifi, “Al Mazaya olarak, Ritim İstanbul gibi bir projeye hem Türkiye’den, hem de yurtdışından talebin gün geçtikçe artacağına inanıyoruz. Bu sebeple, Dumankaya İnşaat ile pazarlama kampanyamızı Kuveyt, Suudi arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman ve Bahreyn’i de kapsayacak şekilde genişletme kararı aldık” dedi.



Metrekaresi 5 bin lira


Projede, 134 bin satılabilir inşaat alanı üzerinde     863 rezidans, 250 home Office, 114 ticari ofis ve AVM içi 146 mağaza-işyeri olmak üzere toplamda 1373 bağımsız ünite bulunuyor. Dumankaya’nın kendi geliştirdiği Dumankaya IQ Akıllı Ev Sistemleri’nin kullanıldığı projede, metrekare fiyatları 5 bin liradan başlıyor.



Geri Dön