26 / 04 / 2024

Rize Hamamderesi Kentsel Dönüşüm Konutları teslim edildi!

Rize Hamamderesi Kentsel Dönüşüm Konutları teslim edildi!

20 Haziran'da başlayanR ize Merkez Hamamderesi Kentsel Yenileme Projesinde satılan konutların teslim işlemleri bugün sona eriyor...



Rize Merkez Hamamderesi Kentsel Yenileme Projesinde satılan konutların teslim işlemleri 20 Haziran'da başladı. Toplam  753 konutun blok blok sahiplerine teslim edildiği Rize Hamamderesi Kentsel Dönüşüm Konutları'nda teslim işlemleri 9 Temmuz'da sona erdi.

Vaktinde konutunu alamayanlar için ise 3 günlük süre verildi. Zamanında gelemeyenler 10, 11 ve 12 Temmuz'da konutlarını teslim aldı. Bugün de  yine saat 9 itibari ile zamanında gelemeyen malik varsa konutunu teslim alabilecek.

Bu çerçevede ; 
Konut teslimleri, İdare tarafından hazırlanan ve ilan edilen “Konut Teslim Programı” çerçevesinde Projenin müşavir firması olan TÜMAŞ Türk Mühendislik Müşavirlik A.Ş aracılığıyla gerçekleştirilecektir. 
Konut teslimleri Toplu Konut Şantiyesinde yapılacaktır. Konut alıcıları konut teslim programı çerçevesinde kendilerine bildirilen günde kendi imkanları ile şantiyeye ulaşacaklardır.  

Şantiyede yapılacak konut teslimi sırasında; konut alıcılarının aşağıdaki belgeleri yanlarında bulundurmaları gerekmektedir: 

• Kimlik belgesi (Nüfus cüzdanı), 
• Gayrimenkul Satış Sözleşmesinin konut alıcısında bulunan nüshası, 
• Konut vekaleten teslim alınacak ise vekaletnamenin aslı ve fotokopisi,

• KDV tutarının yatırıldığına dair belge veya fatura. 
• Kentsek dönüşüm kapsamındaki 606 adet konut için KDV tutarı yatırılmayacaktır.. 

• Tüm Konutlar için, ilgili bankaca, Konut Sigortası ve DASK Sigortası yapılacak ve bu işlemlere yönelik tutarlar alıcılar tarafından karşılanacaktır. 


• Belgeler eksiksiz ise, konut alıcılarına Müşavir firma tarafından “Konut Teslim Tutanağı” ile Müşavir firma tarafından mahal listesine göre tanzim edilecek olan “Konut Tespit Föyü” imzalatılacaktır.

 


Geri Dön