28 / 03 / 2024

Rize Hemşin Hükümet Konağı'nın inşaatı başladı!

Rize Hemşin Hükümet Konağı'nın inşaatı başladı!

İl Özel İdaresi'ne ait olan 1.850 metrekare arsa alanı üzerine inşa edilecek Rize Hemşin Hükümet Konağı'nın inşaatına başlandı. Binanın Temmuz 2018'de hizmete açılması bekleniyor.



Mülkiyeti, İl Özel İdaresine ait olan, 1.850 metrekare arsa alanı üzerinde inşa edilecek Hemşin Hükümet Konağı ihalesi Mart ayında yapılmıştı. İhalenesin ardından yüklenici firmaya yer teslimi yapılarak işe başlandı.


Binanın oturma alanı 810 metrekare, toplam inşaat kapalı alanı 3.300 metrekare olan projenin yapım süresi 15 ay olarak hesaplanırken, Temmuz 2018 tarihinde tamamlanarak hizmete açılması hedefleniyor.


Bodrum, zemin üstü 2 kattan oluşacak olan proje kapsamında, kaymakamlık ve bağlı birimlerin yanı sıra, nüfus müdürlüğü, tapu müdürlüğü, ilçe emniyet amirliği, milli eğitim müdürlüğü ve müftülük kurumları da aynı binada hizmet verecek.


Kentsel dönüşüm alanı içerisinde yer alan Hemşin ilçesinin yöresel dokusuna uygun yapılacak olan yeni hükümet konağının, dış cephe mimarisi ve modern iç donanımıyla öne çıkacağı belirtildi.



Rize Gündem


Geri Dön