25 / 04 / 2024

Rize'de şehir hastanesi, deniz dolgusu üzerinde inşa edilecek!

Rize'de şehir hastanesi, deniz dolgusu üzerinde inşa edilecek!

Rize'de inşa edilmesi planlanan şehir hastanesinin, ödenek yetersizliği sebebiyle inşaatı yarım kalan yat limanı sahasında yapılacağı duyuruldu. 300 dönümlük deniz dolgusu üzerinde inşa edilecek hastanenin, 800 yatak kapasitesi bulunacak... 



Rize'de şehir hastanesinin yapımı için bir süredir devam eden yer arayışı bitti. Hastanenin, deniz dolgusu üzerinde inşa edilmesine karar verildi. 300 dönümlük deniz dolgusu üzerine yapılması planlanan hastanenin, 263 bin metrekare kapalı alanı olacak. 554'ü normal, 140'ı yoğun bakım, 100'ü palyatif bakım yatağı, 6'sı mahkum yatağı olmak üzere toplam 800 yatak kapasiteli olacak hastanede; 215 poliklinik muayene odası, 31 ameliyathane, 70 acil müşahede yatağı yer alacak. Hastanede, Türkiye'nin ilk hibrit ameliyathanesi de bulunacak. 

Sabah'ta yer alan habere göre; Rize Şehir Hastanesi, 19 yıl önce ödenek yetersizliği sebebiyle inşaatı yarım kalan Gülbahar Mahallesi'ndeki yat limanı sahasında inşa edilecek. Kent merkezinin 3'te 1'i deniz dolgusu olan Rize'de; Rize-Artvin Havalimanı, Batı Park, Çay Çarşısı Projesi'nden sonra şehir hastanesi de deniz dolgusu üzerinde yapılmış olacak.

YAT LİMANI DOLGUSUNDA ERİYEN TAŞLAR KULLANILMIŞTI

Projeye bugünün maliyeti ile yaklaşık 5 milyon TL harcandığı ifade edildi. Proje, göreve gelen belediye başkanları tarafından maliyetli olduğu söylenerek sürdürülmedi. Ortada kalan projede zamanla dolgu yapılan mendireğin kaybolmaya başlandığı görüldü. Yat limanı dolgusunda suya dayanıksız yumuşak taşlar kullanıldığı, yüzeyde kalan taşların ise ufalanarak dağıldığı öğrenildi. 

AK PARTİ'Lİ YAZICI: 2020 YILI YATIRIM PROGRAMINDA YER ALDI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, Rize'nin 800 yataklı şehir hastanesine kavuşacağının müjdesini vererek, "Denizin üzerinde dolgu ile yat limanı alanına inşaat gerçekleştirilecek. Niye; yat limanı oldu da dolgu oluyor. Böyle birileri şeytanın avukatlığını yapar böyle bir şey de söylenebilir. İyidere Lojistik Merkez liman yapılınca elbette şehirdeki liman da Rize Limanı da bir taraftan bu yat hizmetini görecek bir fonksiyon yüklenecek. Dolayısıyla o yat limanına hastane alanı için 220 dönümlük bir alan oluşacak. Onun üzerinde 800 yataklı, Türkiye’ye yakışır, yaraşır bir kompleks olacak. Bu da 2020 yatırım programında. Dolayısıyla bunun da proje etüt çalışmaları devam ediyor" diye konuştu. 

Osmaniye'deki 'Devlet Bey Konağı'nın inşaatı tamamlandı!

Ayasofya Camisi'nin restorasyonu haziran ayı sonunda tamamlanacak!


Geri Dön