29 / 03 / 2024

Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka arzı erteledi!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım halka arzı erteledi!

Türkiye ve Rusya olmak üzere iki ülkede ticari gayrimenkule odaklanan Rönesans Gayrimenkul Yatırım vites büyüterek aldığı halka açılma kararını ileribir tarihe erteledi



Türkiye ve Rusya olmak üzere iki ülkede ticari gayrimenkule odaklanan Rönesans Gayrimenkul Yatırım vites büyüterek aldığı halka açılma kararınıileri bir tarihe erteledi. Yüzde 25.1 'ini halka arz eden RGY, 12-13 Mayıs 2011 tarihlerinde gerçekleştirilen talep toplama sürecinde yurtiçi yatırımcılardan tahsisatın üzerinde talep gelmiş olmasına rağmen, yurtdışı yatırımcılardan bekledikleri gibi bir talep alamayınca halka arzının konjonktürün daha uygun olacağı bir tarihte yapılmak üzere geri çekilmeye karar verdiğini açıkladı. Türkiye ve Rusya olmak üzere iki ülkede ticari gayrimenkule odaklanan Rönesans Gayrimenkul Yatırım, halka arzdan 255 ile 375 milyon dolar gelir elde etmeyi ve bunu yeni yatırımlara aktarmayı planlıyordu.
 
RGY 'nin halka arz sürecinde tüm işlemlerini yürüten konsorsiyum lideri Garanti Yatırım tarafından yapılan açıklamada, halka arzın küçültülmesi ve yurtiçi-yurtdışı tahsisat oranlarının değiştirilmesi gibi alternatifler yerine RGY 'nin ‘yatırımcılar lehine sonuçlar vermeyeceği kanaatine varılarak ' bu kararın geri çekilmesini tercih ettikleri dile getirildi.
Garanti Yatırım 'ın KAP 'a yaptığı açıklamada RGY 'nin, tüm masrafları karşılayacağına dikkat çekilerek şu bilgilere yer verildi, “Konsorsiyumun tüm makul ve faturalandırılan masraflarını Garanti Yatırım aracılığıyla konsorsiyum üyelerine ve talepte bulunan yurtiçi bireysel yatırımcıların talep bedellerinin, T.C. Merkez Bankası (TCMB) gecelik faizi üzerinden nemalandırılmış tutarlarını iptal işlemini takip eden ilk iş günü yatırımcılara ödeyeceklerdir. ”

‘İptal değil, erteleme ' açıklaması
Konuya ilişkin bir açıklama yapan RGY CEO 'su Cenk Arson, şirketin şu anda her hangi bir nakit ihtiyacı olmadığı için halka arzı bir süreliğine ertelediklerine dile getirdi. Elde edecekleri gelir ile daha hızlı büyüme planında olduklarını kaydeden Arson, “Borcumuz ve nakit ihtiyacımız yok, sadece arz kararımızı bir süreliğine erteledik. Yurtdışında yaşanan belirsiz ortamın diğer yatırımcıları da olumsuz etkilemesini istemedik. Uygulanacak başka yollar olmasına rağmen bunu tercih etmedik. çünkü her hangi bir olumsuz durum hislerimizin değerini etkiler ve insanlara kaybettirebiliriz. Güneşli bir havada yeniden yola çıkacağız ” diye konuştu.
 
 
 


Geri Dön