29 / 03 / 2024

Rönesans Holding, Aşkabat'ta 3 bakanlık binası yapacak!

Rönesans Holding, Aşkabat'ta 3 bakanlık binası yapacak!

Son yıllarda Türkmenistan 'da önemli müteahhitlik işlerine imza atan, inşaat sektörünün önde gelen şirketlerinden Rönesans Holding, Türkmenistan 'da 3 bakanlık binası inşa edecek. Ilıcak ve Akvardar, Türkmen lider Berdimuhamedov 'a projelerini sundu



 

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak ve Rönesans İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Avni Akvardar, Türkmenistan Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov tarafından kabul edildi. Serdar Devlet Konukevinde yapılan görüşmede, Rönesans Holding 'in ülkede devam eden projeleri de ele alındı.

Devlet Başkanı Berdimuhamedov, dünyanın ileri gelen iş çevreleri ile aynı zamanda ülkedeki kalkınma hamlelerine aktif katılan Türk şirketleri ile işbirliğini geliştirdiklerini kaydetti. Görüşmede şirket yetkilileri Türkmen lider Berdimuhamedov 'a, Demiryolları Bakanlığı, Karayolları Bakanlığı ve Ulaşım Araçları Bakanlıklarının idari binalarının projelerini sundu. Aşkabat 'ın güneyindeki Arçabil yolu yanında inşa edilecek bakanlıkların idari binalarının projelerini inceleyen Berdimuhamedov, söz konusu projeyi onaylayarak karara imza attı. Berdimuhamedov, projenin zamanında tamamlanmasını ve yüksek kalitede teslim edilmesini bütün şirketlerden talep ettiklerini vurguladı.

Karara göre, önümüzdeki ay başlatılacak 3 bakanlığın idari binalarının inşaatının 2 yıl içinde tamamlanması öngörülüyor. Rönesans Holdingin Türkmenistan 'da aldığı işlerden halen, Türkmen Politeknik Enstitüsünin idari ve okul binaları inşaatı sürüyor. şžirket yıl Ocak ayında da Mari eyaletinde Amonyak ve Gübre fabrikasının inşaatını üstlenmişti. Öte yandan, Berdimuhamedov, ülkesinde faaliyet gösteren diğer Türk şirketlerinden 6 'sının yetkililerini de kabul ederek bir süre görüştü.

AA

 


Geri Dön