19 / 04 / 2024

Rönesans Holding'ten Yozgat Şehir Hastanesi yatırımı!

Rönesans Holding'ten Yozgat Şehir Hastanesi yatırımı!

Yozgat Şehir Hastanesi'nin finansal kapanışının İmza töreni Çırağan Sarayı'nda yapıldı. Törene Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı ipek Ilıcak Kayaaip ve diğer holding yöneticileri katıldı.



Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı ipek Ilıcak Kayaaip, Yozgat Şehir Hastanesi projesinin yatırım maliyetinin 139 milyon avro olduğunu, bunun yaklaşık 111 milyon avroluk kısmının Japon Sumitomo Mitsui Banking Corp (SMBC) ve Bank of Tokyo Mitsubishi (BTMU) ile Alman Siemens ve İtalyan Intesa'dan temin edileceğini söyledi. 




Rönesans Sağlık Yatırım AŞ'nin, 1550 yatak kapasiteli  Adana  Şehir Hastanesi'nin ardından düğmeye bastığı 475 yataklı Yozgat Şehir Hastanesi için çalışmalarını tamamladıklarını belirten Kayaaip, törende yaptığı konuşmada bu alandaki yatırımlarını artırarak devam ettireceklerini kaydederek, Rönesans şirketinin tarihsel gelişimi ve çalışma alanları hakkında bilgi verdi. 



Rusya'da 1993 yılında kuruldukları günden bu yana birikimlerini hep Türkiye'ye getirerek yatırımlara dönüştürdüklerini anlatan Kayaaip, ticari gayrimenkuller, konut projeleri, fabrikalar ve üretim tesisleri gibi alanlarda faaliyet gösterdiklerini söyledi. 



6,5 MİLYAR TL CİRO YAPTI 

İpek Ilıcak Kayaaip, 2006 yılından bu yana dünyadaki ilk 250 müteahhitlik firması içinde yer aldıklarını, 2014 yılında 53'üncü sıraya yükseldiklerini ve hedeflerinin ilk 10 içinde yer almak olduğunu aktardı. Kayaaip, geçen yıl 6,5 milyar liralık ciroya ve 11,5 milyar liralık aktif büyüklüğe ulaştıklarını kaydetti. 



Yeni Akit


Geri Dön