24 / 04 / 2024

RTÜK'ün Adana'da satışa çıkardığı arazi için yeşil alan talebi!

RTÜK'ün Adana'da satışa çıkardığı arazi için yeşil alan talebi!

RTÜK'ün Adana Seyhan'da 27 milyon TL bedelle satışa çıkardığı arsa tepkilere neden oldu. Adana kamuoyu 27 milyon TL muhammen bedelle ihaleye çıkarılan arsanın yeşil alan yapılmasını talep ediyor.



Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Adana’nın Seyhan ilçesi Çınarlı Mahallesi sınırları içerisinde ve Atatürk Caddesi üzerinde yer alan 3 bin 365 metrekarelik arsa için yaklaşık 27 milyon TL bedelle ihale ilanı verdi. Basın İlan Kurumu üzerinden açıklanan ve kapalı zarf usulü gerçekleşecek arsa satışı ihale ilanı,  Adana  kamuoyunda tartışmalara neden oldu. 

Gazete Duvar'dan Armağan Kabaklı'nın haberine göre; Adana’da kamu arsalarının satışı tartışmalarına Çukobirlik’ten sonra RTÜK’e ait kentin göbeğindeki arazinin satışı da eklendi. 

RTÜK ün Adana da satışa çıkardığı arazi için yeşil alan talebi!

ADANA KAMUOYU TEPKİ GÖSTERDİ

Yerel basın kuruluşlarında kentin tarihsel kimliğini ve dokusunu kaybeden bulvarlarından olan Atatürk Caddesi üzerinde 391 ada 215 parselde yeşil alan barındıran ve yapılaşmaya açılmamış ender arsalardan birisi olan RTÜK’e ait arsanın yeşil alan olarak korunmasına yönelik çağrılar yapılırken, Adanalılar da sosyal medya platformları üzerinden #RtükArsasıBetonOlmasın etiketiyle arsanın satışına karşı tepki gösterdi. TMMOB Adana İl Koordinasyon Kurulu da konuyu gündemine alırken, CHP Adana Milletvekilleri Ayhan Barut ve Müzeyyen Şevkin de satışa tepkili olduklarını belirtti. 

RANTA DEĞİL HALKA AÇILSIN

CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, “Bir gün bakıyorsunuz kentin ve ülkenin tarihine geçen Çukobirlik’in arsaları ve binaları satışa çıkıyor, bir gün bakıyorsunuz RTÜK’ün kent merkezinde kalan yeri satışa çıkmış, öbür gün ise 5 Ocak Stadı’nın yeri için ‘AVM yapılacak’ deniyor. AKP’nin rant aşkını biliyoruz ama biz RTÜK’e ait yerin ranta değil halka açılmasını istiyoruz. Bu alanın ranta kurban edilmemesi için herkesi siyasi ayrım gözetmeden birlikte hareket ve mücadele etmeye çağırıyoruz. Gelin kentimizin bir değerinin daha talan edilmesine izin vermeyelim. RTÜK’e ait yere çok güzel yeşil alan, park, halkın kullanıp nefes alacağı alan kazandıralım” diye konuştu.  

RTÜK'ten Adana'da 27.2 milyon TL'ye satılık arsa!


Geri Dön