27 / 04 / 2024

Rusya krizi alüminyumu vurmadı!

Rusya krizi alüminyumu vurmadı!

Rusya bir çok hammaddeleri elinde tutması açısından hayati bir öneme sahip. Rusya ile Ukrayna arasında yaşanan kriz milyonlar tarafından takip ediliyor. Piyasalarda, son olanlardan sonra büyük gelişmeler yaşanıyor. Altın ve doların zirve yaptığı bu günde alüminyum bu durumdan nasıl etkilenecek?



Rusya, bir çok sektör için önemli olan hammaddeleri elinde tutması açısından çok önemli bir konuma sahip. Rusya’nın hamleleri yakından takip ediliyor.  Bu noktada, alüminyum da Rusya’nın dünyaya tedarik ettiği en önemli hammaddeler arasında bulunuyor.

Rusya krizi alüminyumu vurmadı!

F5habercom'da yer alan habere göre; Alüminyum sektörünün en önemli fuarlarından biri olan ALUEXPO’nun tanıtım toplantısında konuya yönelik gelişmeler ile ilgili Kibar Holding ve Türkiye Alüminyum Sanayicileri Derneği (TALSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar, “Çok yakın bir dönemde yaptığımız istişarelerden elde ettiğimiz kanaatimiz şu anda arzda veya tedarikte sıkıntılı bir süreç yaşanmayacağına işaret ediyor. Türkiye’nin alüminyum ihtiyacının yüzde 55’i Rusya’dan geliyor. Rusya ayrıca, Avrupa ve ABD’nin ihtiyacının yüzde 40’ını karşılıyor. Farklı gerginlikler volatiliteyi getirebilir. Umuyoruz ki, arz ve tedarikte daha dengeli bir süreç yaşarız” dedi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön