19 / 04 / 2024

Rusya Türk Akımı'na katılacak şirketlere finansman sağlayacak!

Rusya Türk Akımı'na katılacak şirketlere finansman sağlayacak!

Rusya Devlet Başkanı Putin: "Rusya tarafı, 'Türk Akımı' projesine katılacak Yunan şirketlerine finansman sağlamaya hazır" şeklinde açıklama yaptı.



Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile Yunanistan'da doğalgaz taşıma sisteminin inşa edilmesi konusunu görüştüğü bildirildi.


Putin ve Çipras, bugün yaptıkları telefon görüşmesinde, Çipras'ın Moskova'ya yaptığı ziyaret sırasında varılan anlaşmaların uygulanması konusunu ele aldı.


Görüşmede taraflar, Rusya gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak doğalgaz projesi ve bu proje kapsamında Yunanistan'da inşa edilecek doğalgaz taşıma sistemi de dahil enerji alanındaki işbirliği ve ortak altyapı planlarını müzakere etti.


Vladimir Putin, Rusya tarafının, "Türk Akımı" projesine katılacak kamu ve özel Yunan şirketlerine finansman sağlanması konusunda hazır olduğunu söyledi.


Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras 7-9 Nisan'da Moskova'ya yaptığı ziyaret sırasında iki ülke arasındaki işbirliğine ilişkin bir dizi anlaşma imzalamış ve Rus doğalgazını Türkiye ve diğer Avrupa ülkelerine taşıyacak "Türk Akımı" projesinde Yunanistan'ın da katılımı konusunda Rusya ile anlaşmaya varmıştı.


Geri Dön