20 / 04 / 2024

Sabuncubeli Tüneli'ne yeni taş ocağına Valilik'ten onay!

Sabuncubeli Tüneli'ne yeni taş ocağına Valilik'ten onay!

İzmir-Manisa arasını 15 dakikaya indirmesi planlanan Sabuncubeli Tüneli projesi için yapılacak yeni taş ocağına, Valilik'ten beklenen onay geldi.



Zeminde yaşanan zorluklar, tünel inşaatında yaşanan çökme, projede üst üste gelen erteleme ve son olarak da yüklenici firmanın iflası nedeniyle yapımı yılan hikayesine dönen Sabuncubeli Tüneli'nde, yine kritik bir gelişme yaşandı. Tünel inşaatını devralan Kalyon İnşaat firmasının Bornova'nın Kurudere Mevkii'nde kuracağı yeni taşocağı için  İzmir  Valiliği tarafından yapılan inceleme tamamlandı. Firmanın tünel inşaatı için gerekli malzemeyi çıkartacağı taşocağı Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci dışında bırakıldı. 


1.1 milyon lira 


İzmir Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, 1 milyon 100 bin liralık yatırımla hayata geçirilecek ve yılda 360 bin ton malzeme çıkartılması planlanan bin 500 metrekarelik taşocağı sahası için ÇED raporuna gerek görmedi. Resmi kurumlardan onay alan tesisin tünel inşaatının tamamlanacağı 2018 yılına dek işletilmesi öngörülüyor. 




Ege Postası


Geri Dön