18 / 04 / 2024

Sacid Yıldız: 3.Köprü ihalesi yakında ilan edilecek

Sacid Yıldız: 3.Köprü ihalesi yakında ilan edilecek

CHP İstanbul milletvekili Sacid Yıldız, üçüncü boğaz köprüsünün geçeceği güzergaha yakın yerlerde 4 yıl geriye dönük arsa alım satımları hakkında bir çalışma yapılıp yapılmayacağını sordu...



Sacid Yıldız, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu yazılı soru önergesinde, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın, "İstanbul'a üçüncü köprü ihalesinin çalışmalarının tamamlandığını, en kısa sürede ihalenin ilan edileceğini" söylediğini anımsattı.

Bu açıklamalardan bir kaç gün sonra "3. köprünün bağlantı yollarının inşa edilmeye başlandığının ortaya çıktığını" savunan Yıldız, "Bakanın açıklamalarına göre yap-işlet-devret modeli ile ihale edileceği ve en kısa zamanda ihale tarihinin açıklanacağı söylenen üçüncü köprü bağlantı yollarının ihale bile yapılmadan başlatılmasının nedeni nedir? Köprü inşaatı tam olarak ne zaman başlatılmıştır? Üçüncü köprü inşaatının yapımı Makyol A.Ş'ye ne zaman, ne şekilde verilmiştir?" sorularını yöneltti.

Yıldız, bölgede arazi spekülasyonlarının önüne geçmek amacıyla, üçüncü boğaz köprüsünün geçeceği güzergaha yakın yerlerde 4 yıl geriye dönük arsa alım satımları hakkında bir çalışma yapılarak kamuoyuna bilgi verilip verilmeyeceğini öğrenmek istedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk de Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın yanıtlaması istemiyle verdiği yazılı soru önergesinde, Mimar Kemal İlköretim Okulunda öğretmenlik yapan Hayrunnisa Bayhan'ın TRT eğitim Dairesi Başkanlığında araştırmacı unvanı ile göreve başlayıp başlamadığını sordu.

Köktürk, şu soruları yöneltti: "TRT'de 240 araştırmacıdan önemli bir bölümü çalıştırılmazken ve değişik yerlerde görevlendirilirken, 241. kişiye niçin ihtiyaç duyulmuştur? Özlük haklarında ne gibi değişiklikler olmuştur? Danıştayda TRT aleyhine açılmış kaç dava vardır, açılan davalardan kaçı İbrahim Şahin ile ilgilidir? Hayrunnisa Bayhan ile Danıştay Genel Sekreteri Taci Bayhan arasında akrabalık bağı var mıdır? Bu atama yasal mevzuata uygun olsa bile etik kurallara uygun mudur?"

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart da Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde, programsız elektrik kesintilerini gündeme taşıdı.

Programsız yapılan kesintilerin günlük hayatı aksattığı ve sıkıntılar yarattığı gibi sanayide de zararlara yol açtığını belirten Kart, programsız kesintilerin neden önlenemediğini sordu. Kart, "Konya'da 2009 yılının ilk altı ayında meydana gelen programsız elektrik kesintileri kaç saate ulaşmıştır,Türkiye'de kaç saate ulaşmıştır? Bu kesintilerin üretime olumsuz etkisi ve maliyeti nedir?" dedi.
AA


Geri Dön