28 / 03 / 2024

Safranbolu ilçesinde atıl durumdaki 250 yıllık hanın restorasyonu başladı!

Safranbolu ilçesinde atıl durumdaki 250 yıllık hanın restorasyonu başladı!

Safranbolu ilçesinde atıl durumdaki 250 yıllık hanın restorasyonu başladı. Toprakcuma köyünde 1764 yılında yapıldığı bilinen, bir süre kullanıldıktan sonra atıl hale gelen Yoraf’ ın Hanı, restore edilerek turizme kazandırılacak...



Karabük Valisi İzzettin Küçük, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçenin tarihi yapıları arasında önemli yer turan hanın yeniden ayağa kaldırılacak olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi.


Restorasyon çalışmalarını yerinde incelediğini ve takipçisi olduklarını anlatan Küçük, "Bu han uzun yıllar hizmet vermiş önemli bir merkezdir. Tarihte bazı önemli olaylara ev sahipliği yaptığı rivayetleri vardır. Tarih kitaplarında Yoraf’ın Hanı olarak geçen bu handa çalışmalar kısa sürede tamamlanacaktır. Dünyada en iyi korunan ilk 20 kent arasında gösterilen ilçemizdeki tarihi yapıları bir bir ayağa kaldırıyoruz. Bu, bizim görevlerimizin en başında geliyor" diye konuştu.


Küçük, ilçedeki Osmanlı döneminden kalan hamam, cami, çeşme ve köprülerin yanında tarihi konaklardaki restorasyonların devam ettiğini kaydetti.


AA


Geri Dön