23 / 04 / 2024

Sahan geri dönüyor

Sahan geri dönüyor

İstanbul'un ayda 30 bin kişi ağırlayan restoranı Sahan, 15 milyon TL'lik yatırımla Antep'e geri dönüyor.



Kentte 2 eski hanı 160 yataklı otel ve 1.500 kişilik restorana dönüştüren Sahan, dondurulmuş kuru fasulye ve dolma ile perakendeye de girecek

33 YIL önce Gaziantep'ten İstanbul'a göçle başlayan Ataşehir'in merkezindeki Sahan, krize rağmen 2009 yılını atak yılı ilan etti. Eniştesiyle babasından devraldığı bayrağı 22 yılda markalaştıran
Tahir Öztan, şimdi de memleketi Gaziantep'e yatırım yapıyor. 10 milyon doları bulan yatırımla eski belediye binaları Şire Han ile Yemiş Han'ı kiralayan Öztan, önümüzdeki günlerde 1.500 kişilik restoranı, ağustos ayında da 160 yataklı, 80 odalı oteli açıyor.
Gaziantep'te 3 bin metrekare büyüklüğünde mutfağa sahip, 1500 kişinin bir arada yemek yiyebileceği bir restorana yatırım cesareti gösteren Öztan, aslında 'ticaret-risk' ilişkisini hayata uygulayan ve aldığı riskleri karlı bir yatırıma çeviren şanslı girişimcilerden biri. Antep'te Avrupa'dan '4 saatte Grill ustalığı' gibi konseptlerle turist grupları çekmeye planlıyor. 1986 yılına kadar babasıyla eniştesinin taşıdığı Sahan Restoranı, kendi sermayesi ile İstanbul Plaj Yolu'nda 9 restoranı iflas ettirmiş bir mekanda başlatan Öztan, bugün, 500 kişinin istihdam edildiği, yemek kültürünün dikkate alındığı yatırımların altındaki imza olarak dikkat çekiyor.
Kriz günlerinde işlerin biraz yavaşladığını ama evlere servisi ile bu açığı kapadığını belirten Sahan'ın sahibi Öztan, ekonomik kriz döneminde Boğaz'da 'ağır balık hesabı' yerine, kişi başı 50-60 TL'ye kalkılabilen restoranlara fırsat tanıdığını belirtiyor.
İstanbul Ataşehir'deki 175 kişinin çalıştığı en büyük Sahan'da personel için psikolog, manikürcü-pedikürcü, eğitmen istihdam eden Öztan, yemek fabrikatörlüğünü aşmış, proje fabrikatörü olmuş. Öztan'ın şu anda 10 milyon doları bulan Gaziantep'te otel ve restoran yatırımının dışında pek çok projesi bulunuyor.

Aksam

Geri Dön