19 / 04 / 2024

Sahibinden.com 'da dakikada 1 konut satılıyor!

Sahibinden.com 'da dakikada 1 konut satılıyor!

Sahibinden.com Genel Müdürü Burak Ertaş,  2011"de Almanya"da ilan ve alışveriş konusunda bir hamle yapacaklarını, ayrıca  Amerika"da da yeni bir oluşum içine girebileceklerini bildirdi



Ertaş, düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, 2000 yılında 3  kişiyle, 6 kategoride 2.700 ilan ile faaliyetine başlayan İstanbul merkezli  platformun, bugün binlerce kategoride 2 milyondan fazla aktif ilanın yer aldığı  bir seviye ile 165 çalışana ulaştığını, Ankara, İzmir, Antalya, Trabzon ve  Adana"da bölge ofisleri bulunduğunu söyledi.
               
Bu yıl altyapıya 1 milyon dolardan fazla yatırım yaptıklarının altını  çizen Ertaş, 2010 yılında toplam 12 milyon ilan verildiğini, her gün 40 bin yeni  ilanın söz konusu olduğunu, Sahibinden.com"da şu anda aktif 2 milyon ilan  bulunduğunu kaydetti.
               
-'BİR AYDA 1,6 MİLYARI AşžKIN SAYFA GÖSTERİMİ'-
               
şžu anda 20 milyon tekil kullanıcıya ulaşan platformun ayda 60 milyon kez  ziyaret edildiğini ifade eden Ertaş, bir ayda 1,6 milyarı aşkın sayfa  gösteriminin söz konusu olduğunu vurguladı.
               
Dünyada internet siteleri sıralamasına ilişkin veriler açıklayan Alexa"nın Aralık 2010 verilerine göre; Türkiye"de en çok ziyaret edilen siteler  sıralamasında Sahibinden.com"un 7. sırada bulunduğunu, ayrıca ilk 10"da yer alan  'tek e-ticaret platformu' olduğunu ifade eden Ertaş, platformda ziyaret başına  ortalama 30 sayfa açıldığını anlattı.
               
-'DAKİKADA 1 KONUT SATILIYOR VEYA KİRALANIYOR'-
               
Türkiye"de ziyaret başına geçirilen ortalama sürenin Sahibinden.com"da 12  dakika olduğunu belirten Ertaş, Sahibinden.com"da dakikada 1 konutun satıldığını  veya kiralandığını, 158 bin adet ile en çok emlakın İstanbul"da, 2 adet ile en az  Mardin"de satıldığını, platformda İstanbul"da ortalama 900 lira, Kars"ta ise 300  lira kira istendiğini, emlak satın alınırken İstanbul"da ortalama 185 bin lira  ödenirken, Mardin"de 44 bin lira ödendiğini söyledi.
               
Sahibinden.com"da dakikada 2 otomobil satıldığına değinen Ertaş, cep  telefonu, fotoğraf makinesi, bilgisayar ve çantanın da ciddi oranda satıldığı  platformda 623 adet iPad"in satılmasının da dikkati çekici olduğunu ifade etti.
               
Burak Ertaş, konuşmasının ardından soruları yanıtlarken, yeni yatırımlara  ilişkin, Sahibinden.com"un Aksoy Grubu bünyesindeki tek internet yatırımı  olduğunun altını çizerek şöyle konuştu:
               
'Aksoy Grubu olarak internette gelişmeye ve genişlemeye devam edeceğiz.  Türkiye"de yeni iş alanlarına gireceğiz. Mevcut bulunduğumuz alanlar için yurt  dışına çıkacağız. Avrupa"da Türkler"in yoğun olduğu yerler, Türki Cumhuriyetler  olabilir. İlk olarak 2011"de Almanya"da ilan ve alışveriş konusunda bir hamlemiz  olacak. Ayrıca 2011"de Amerika"da da yeni bir oluşumun ilanını yapabiliriz.'
               
Yabancıların ilgisine dair de Ertaş, 'şžirket, organik olarak hızla  büyüyor. Karlı bir firmayız. Aslında ortakların, işi belki daha fazla büyütmek  için bu yönde (ortaklık) kararı olabilir. Bu, tamamen ortakların kararıdır. Ama  başka yatırımcıların ilgisini çektiğini söyleyebilirim' dedi.
AA

Konuyla ilgili basında çıkan diğer haberler

Sahibinden.com yurtdışına açılıyor

Sanal alışveriş sitesi sahibinden. com'un Genel Müdürü Burak Ertaş, 2011'de Almanya'da ilan ve alışveriş konusunda bir hamle yapacaklarını, ayrıca Amerika'da da yeni bir oluşum içine girebileceklerini bildirdi. Ertaş, düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, 2000 yılında 3 kişiyle, 6 kategoride 2 bin 700 ilan ile faaliyetine başlayan İstanbul merkezli platformun, bugün binlerce kategoride 2 milyondan fazla aktif ilanın yer aldığı bir seviye ile 165 çalışana ulaştığını, Ankara, İzmir, Antalya, Trabzon ve Adana'da bölge ofisleri bulunduğunu söyledi.
Sabah


sahibinden.com yurtdışına açılıyor

sahibinden.com Genel Müdürü Burak Ertaş, 2011'de Almanya'da ilan ve alışveriş konusunda bir hamle yapacaklarını söyledi.

Ertaş, düzenlediği basın toplantısında yaptığı konuşmada, 2000 yılında 3 kişiyle, 6 kategoride 2.700 ilan ile faaliyetine başlayan İstanbul merkezli platformun, bugün binlerce kategoride 2 milyondan fazla aktif ilanın yer aldığı bir seviye ile 165 çalışana ulaştığını, Ankara, İzmir, Antalya, Trabzon ve Adana'da bölge ofisleri bulunduğunu söyledi.

Bu yıl altyapıya 1 milyon dolardan fazla yatırım yaptıklarının altını çizen Ertaş, 2010 yılında toplam 12 milyon ilan verildiğini, her gün 40 bin yeni ilanın söz konusu olduğunu, Sahibinden.com'da şu anda aktif 2 milyon ilan bulunduğunu kaydetti.

œBİR AYDA 1,6 MİLYARI AşžKIN SAYFA GÖSTERİMݝ

şžu anda 20 milyon tekil kullanıcıya ulaşan platformun ayda 60 milyon kez ziyaret edildiğini ifade eden Ertaş, bir ayda 1,6 milyarı aşkın sayfa gösteriminin söz konusu olduğunu vurguladı.

Dünyada internet siteleri sıralamasına ilişkin veriler açıklayan Alexa'nın Aralık 2010 verilerine göre; Türkiye'de en çok ziyaret edilen siteler sıralamasında Sahibinden.com'un 7. sırada bulunduğunu, ayrıca ilk 10'da yer alan œtek e-ticaret platformu olduğunu ifade eden Ertaş, platformda ziyaret başına ortalama 30 sayfa açıldığını anlattı.

œDAKİKADA 1 KONUT SATILIYOR VEYA KİRALANIYOR

Türkiye'de ziyaret başına geçirilen ortalama sürenin Sahibinden.com'da 12 dakika olduğunu belirten Ertaş, Sahibinden.com'da dakikada 1 konutun satıldığını veya kiralandığını, 158 bin adet ile en çok emlakın İstanbul'da, 2 adet ile en az Mardin'de satıldığını, platformda İstanbul'da ortalama 900 lira, Kars'ta ise 300 lira kira istendiğini, emlak satın alınırken İstanbul'da ortalama 185 bin lira ödenirken, Mardin'de 44 bin lira ödendiğini söyledi.

Sahibinden.com'da dakikada 2 otomobil satıldığına değinen Ertaş, cep telefonu, fotoğraf makinesi, bilgisayar ve çantanın da ciddi oranda satıldığı platformda 623 adet iPad'in satılmasının da dikkati çekici olduğunu ifade etti.
Burak Ertaş, konuşmasının ardından soruları yanıtlarken, yeni yatırımlara ilişkin, Sahibinden.com'un Aksoy Grubu bünyesindeki tek internet yatırımı olduğunun altını çizerek şöyle konuştu:

œAksoy Grubu olarak internette gelişmeye ve genişlemeye devam edeceğiz. Türkiye'de yeni iş alanlarına gireceğiz. Mevcut bulunduğumuz alanlar için yurt dışına çıkacağız. Avrupa'da Türkler'in yoğun olduğu yerler, Türki Cumhuriyetler olabilir. İlk olarak 2011'de Almanya'da ilan ve alışveriş konusunda bir hamlemiz olacak. Ayrıca 2011'de Amerika'da da yeni bir oluşumun ilanını yapabiliriz.

Yabancıların ilgisine dair de Ertaş, œşžirket, organik olarak hızla büyüyor. Karlı bir firmayız. Aslında ortakların, işi belki daha fazla büyütmek için bu yönde (ortaklık) kararı olabilir. Bu, tamamen ortakların kararıdır. Ama başka yatırımcıların ilgisini çektiğini söyleyebilirim dedi.
Radikal

sahibinden.com Almanya"ya açılıyor

On line alışveriş sitesi ˜sahibinden.com" Almanya ile yurt dışına açılıp Amerika"da da yeni bir oluşuma başlayacak.

On line alışveriş sitesi ˜sahibinden.com" Almanya ile yurt dışına açılıp Amerika"da da yeni bir oluşuma başlayacak. 2000 yılında 3 kişi ve 2 bin 700 ilanla başladıkları şirketle ilgili bilgi veren Genel Müdür Burak Ertaş, œBugün 165 çalışan ve 2 milyondan fazla aktif ilanla hizmetteyiz. Sitemiz aracılığı ile dakikada bir konut satılıyor ya da kiralanıyor. Sayfa gösterim sayımız 1.6 milyar dedi.
Türkiye


Geri Dön