18 / 04 / 2024

sahibinden.com'da en çok satış yapılan kategori konut!

sahibinden.com'da en çok satış yapılan kategori konut!

www.alexa.com raporlarına göre, en çok ziyaret edilen e-ticaret portalı olan sahibinden.com'da ticaret hacmi Haziran ayı sonu itibarıyla 9.1 milyar doları buldu



www.alexa.com raporlarına göre, en çok ziyaret edilen e-ticaret portalı olan sahibinden.com'da ticaret hacmi Haziran ayı sonu itibarıyla 9.1 milyar doları (Yaklaşık 13.6 milyar TL) buldu. Site üzerindeki ilanlardan her gün yaklaşık 50 milyon dolarlık satış gerçekleşiyor. En çok satış yapılan kategori ise konut. sahibinden.com Genel Müdürü Müge Seymen, kriz ortamında ikinci el satışlarda müthiş bir artış olduğunu söyledi. ekonominin iyi gittiği dönemlerde alıcıların fazlalaştığını, kötü zamanlarda ise satıcıların arttığını kaydeden Seymen, "Kriz öncesi 5 bin 500 olan ilan girişi sayısı, kriz ortamında 13 bin 500'e kadar çıktı" diyor.

Sıkı taramadan geçiriliyor

Siteye alınan ilanları büyük bir ekip öncelikle taramadan geçiriyor. Fotoğraflar, videolar kontrol ediliyor. Ateşli silah gibi yasak ürünler varsa onlar eleniyor. Seymen, yüzde 8 büyüme hedefleri olduğunu, ancak kriz ortamında daha yüksek bir büyüme yakaladıklarını, bu yüzden de yeni eleman aldıklarını söyledi. 9 yıllık site olduklarını, yabancıların da ilgisini çektiklerini kaydeden Seymen, "Bizi satın almak isteyenler oldu, ancak biz bu alandaki büyüme potansiyelini görünce hiçbir teklifi beğenmedik. Zira site çok hızlı büyüyor ve bu siteye değer biçemiyoruz" diyor.

Ferrari bile satışa çıkarıldı

Sitede aslında yok yok. Milyonluk jetini, milyon dolarlık yalısını ya da 5 yıldızlı otelini sahibinden.com üzerinden satmaya çalışanlar dikkati çekiyor. Sitede ilginç ürün ilanları da çok. Örneğin saman balyası, yarasa tezeği gibi ürünler bulmak mümkün. Sitede en çok gayrimenkul ve otomobil ilanı bulunuyor. Bu iki ürünü elektronik izliyor. Pek çok ünlü de elindeki pahalı ürünleri bu site üzerinden satmayı tercih ediyor. Örneğin Yılmaz Erdoğan'ın karavanı sahibinden.com üzerinden satılmış. Alican Ulusoy da 200 bin Euroluk Ferrari'sini yine sahibinden.com'a koymuş. Siteye kişisel ilan koymak ücretsiz. Ancak mağaza açtığınızda belli bir ücret alınıyor.

Mağazaları daha çok otomotiv galerileri ve emlakçılar tercih ediyor. Ayrıca yine ana sayfalarda yer alan vitrinlerde olmak da belli bir ücrete tabii.

900 bin aktif ilan var

* Aylık sayfa görüntülenme sayısı 1 milyar.

* Aylık tekil kullanıcı sayısı 9.5 milyon. Türkiye'de 28 milyon internet kullanıcısı olduğu göz önünde bulundurulduğunda; internet kullanan her 3 kişiden 1'i her ay sahibinden.com'u ziyaret ediyor.

* Temmuz 2009 itibariyle www.alexa.com raporuna göre sahibinden.com, Türkiye'de en çok ziyaret edilen portallar listesinde 13. sırada. En çok ziyaret edilen e-ticaret portalları arasında 1. sırada.

* sahibinden.com'da 7 ana grup altında, 98 ana kategoride birçok ürün alıcısını bekliyor.

* Aktif ilan sayısı 900 bin ( 321 bin emlak, 279 bin vasıta, 241 bin alışveriş)

* 6 aylık satış rakamlarına göre sahibinden.com aracılığı ile günde ortalama 600 adet araç satılıyor. sahibinden.com'da en çok satılan otomobil markası Renault. Bu markayı Opel izliyor. sahibinden.com'da en çok aranan otomobil markası ise BMW.

* 6 aylık satış rakamlarına göre, sahibinden.com aracılığı ile günde ortalama 300 adet konut satılıyor. En çok konutun satıldığı il İstanbul, ilçe Ataşehir.

* alışveriş kategorisinde günde ortalama 128 bin dolarlık ticaret gerçekleştiriliyor. En çok aranan ve satılan kategorilerin başında bilgisayar ve cep telefonu geliyor.

* sahibinden.com'da bulunan mağaza sayısı 5 bini geçti.
Vatan


Geri Dön