19 / 04 / 2024

Sahil bölgelerindeki kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Sahil bölgelerindeki kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Fatih Çekirge bugünkü köşe yazısında sahil bölgelerinde devam eden kaçak yapı çalışmalarını kaleme aldı.



Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Fatih Çekirge, "Cumhurbaşkanı Erdoğan uyardı: 'Kaçak yapıya izin yok mücadeleye devam" başlıklı yazısında kaçak yapılarla mücadeleyi kaleme aldı. "Son dönemde sahillerde ciddi şekilde artan kaçak yapılarla ilgili yazılar yazıyorum." diyerek yazısıa başlayan Çekirge devamında şunları kaleme aldı...

Katar gezisi sırasında da bir fırsat buldum ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sordum:

“Sayın Cumhurbaşkanım, sahillerde yoğun bir kaçak yapılaşma var. Bu kaçak yapı sahipleri itiraz ediyorlar ve bu mahkemeler yıllarca sürüyor. Bu konudaki değerlendirmeniz nedir?”

Erdoğan hem bir uyarıda bulundu hem de çok keskin bir mesaj verdi:“Kıyılarımızda kaçak yapılaşmaya izin vermeyiz. Elbette bunların da üzerine gideriz. Bu noktada belediye başkanlarının da müsamahasız şekilde bu sürece destek olması son derece önemli. Kanunun öngördüğü şartlar ne ise o çerçevede hareket edilmeye devam edilecek.”

Sahil bölgelerindeki kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!


Geçen defa Bodrum’da olduğu gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan ve yetkili isimler baharla birlikte sahillerde inceleme yapacaklar.

Hatırlarsanız, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum denizden kıyıları gezmiş ve Bodrum’da kaçak yapılar, oteller için yıkım kararları uygulanmıştı...

Kaçak yapılarla mücadelede tek Bakanlık sorumlu olsun önerisi!


Geri Dön