25 / 04 / 2024

Şahin Akar kimdir?

Şahin Akar kimdir?

Yatırım Gayrimenkul Değerleme Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Akar kimdir? Şahin Akar, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Yatırım Gayrimenkul Değerleme Yönetim Kurulu Başkanı Şahin Akar biyografisi..



Şahin Akar kimdir?

M. Şahin Akar, 1954 yılında doğdu. Gazi Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde Lisans ve Yüksek Lisans eğitimini tamamladı. Şekerbank’ ta Kurumsal ve Ticari krediler birimlerinde muhtelif görevlerde bulundu. Son altı yılında, Kredilerden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yaptığı Şekerbank’ tan 2003 yılında emekli olarak ayrıldı. 


Aynı yıl, Şekerbank, Kayseri Şeker Fabrikası ve Pancar Kooperatiflerinin iştiraki olan Gayrimenkul değerlemesi konusunda faaliyet gösteren Tarpam A.Ş.’ de Genel Müdür olarak görev yaptı. 


Yatırım A.Ş.’ nin kurulması ile kurucu ortaklar arasında yer almıştır. SPK Gayrimenkul Değerleme Uzmanı sertifikasına da sahip olan M.Şahin Akar halen Yatırım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini sürdürmektedir.


Yatırım Gayrimenkul Değerleme

"Yatırım Gayrimenkul Değerleme A.Ş., Bankalar, Finans Kurumları ile diğer muhtelif kurum ve kuruluşlara gayrimenkul değerlemesi ve danışmanlığı yapmak, gayrimenkul projeleri geliştirmek amacıyla 18.02.2005 tarihinde konusunda deneyimli altı ortak tarafından kurulmuştur. Şirketin sermayesi tamamı ödenmiş 2.000.000 TL (iki milyon TL)'dir.


     SPK tarafından 09.03.2007 tarihinde, Sermaye Piyasası Mevzuatı çerçevesinde, Gayrimenkul Değerleme Hizmeti verecek şirketler listesine alınmış şirkete BDDK tarafından 05.08.2009 tarihinde Gayrimenkul Değerlemesi Hizmeti verme yetkisi verilmiştir.


Şirket 07.02.2008 tarihinde Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık ve Proje Geliştirme Hizmetleri Kapsamında ISO 9001-2000 belgesi almıştır.


     Merkezi Ankara’da olmak üzere tüm Türkiye genelinde hizmet vermektedir."





Geri Dön