19 / 04 / 2024

Şahinbey Mavikent´te örnek daireler hazır!

Şahinbey Mavikent´te örnek daireler hazır!

Şahinbey Belediyesi tarafından dar gelirli ailelerin ev sahibi olması için yaptırılan ve daha önceki 3 etapta 2 bin 340 ailenin yararlandığı Mavikent Konutları’nın 4’üncü etabı da adım adım yükselmeye başladı.




Şahinbey Belediyesi tarafından dar gelirli ailelerin ev sahibi olması için yaptırılan ve daha önceki 3 etapta 2 bin 340 ailenin yararlandığı Mavikent Konutları’nın 4’üncü etabı da adım adım yükselmeye başladı. Geçen yıl Ağustos ayında yapılan çekilişle belirlenen 1.000 ailenin oturacağı Mavikent 4’üncü etapta çalışmalar bütün hızıyla sürüyor. 30 binden fazla kişinin başvurduğu ve yapılan kurayla 1.000 kişinin belirlendiği konutların 2016 yılı içerisinde tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor.


“Daha Geniş Konutlar”


Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Mavikent 4’üncü etap konutlarının inşaat çalışmasını yerinde inceledikten sonra örnek daireyi gezdi.


Başkan Tahmazoğlu, Mavikent 4’üncü etap konutlarının diğer etaplardan biraz daha geniş olduğuna dikkati çekerek  “Daha önce Mavikent Konutları 1, 2 ve 3’üncü etaplarda 2 bin 340 konutu tamamlayarak dar gelirli vatandaşlarımızı kira öder gibi ev sahibi yapmıştık. Şu an orada oturan vatandaşlarımız hallerinden son derece memnun. Şu anda kendi konutlarında oturmaya devam ediyorlar. Bu konuda vatandaşlarımızdan gelen çok yoğun talep var. Bu talep doğrultusunda bizde kendilerine söz verdiğimiz gibi Mavikent 4’üncü etabı yapıyoruz. Burada kura ile belirlediğimiz 1.000 aileye 1.000 konut veriyoruz. Sosyal konut olmasına rağmen vatandaşlarımızın rahat edebilmesi için her şey en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş durumda. Daha önceki konutlarımıza göre mutfağı, balkonu geniş olan konutlar yapıyoruz.  Mavikent 4’üncü etap konutlarımızı 2016 yılı sonuna kadar yıl bitmeden tamamlamayıp hak sahiplerine teslim etmeyi hedefliyoruz. Hak sahipleri konutlarını teslim aldıktan sonra ödemelerine başlayacak. 10 yıl kira öder gibi ödeyip konut sahibi olacaklar. Yapılan çalışmalar sadece bununla sınırlı değil bahçe düzenlemeleri, yanında ki 30 bin metrekarelik parkımızla, yeni yapılan okul ve sosyal donatı alanlarıyla birlikte vatandaşımızın yılsonuna kadar hizmetine sunmuş olacağız. Konutlarımız hayırlı olsun” dedi.


Şahinbey Belediyesi




Geri Dön