19 / 04 / 2024

Sakarya Ferizli ve Söğütlü sağlam altyapıya kavuşuyor!

Sakarya Ferizli ve Söğütlü sağlam altyapıya kavuşuyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ferizli ve Söğütlü’de inşa edilecek 120 kilometrelik kanalizasyon ve 40 kilometrelik içmesuyu hattının ilk montaj töreni gerçekleştirildi.




Sakarya Büyükşehir Belediyesi tarafından Ferizli ve Söğütlü’de inşa edilecek 120 kilometrelik kanalizasyon ve 40 kilometrelik içmesuyu hattının ilk montaj töreni gerçekleştirildi. Ferizli-Söğütlü şantiye alanında gerçekleştirilen törene Başkan Toçoğlu’nun yanı sıra, AK Parti Sakarya Milletvekilleri Ayhan Sefer Üstün, Mustafa İsen, AK Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, Söğütlü Kaymakamı Esengül Korkmaz Çilekli, ilçe belediye başkanları, SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, ilçe başkanları, muhtarlar, STK temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.


Sağlam Üstyapı İçin Sağlam Altyapı

Programın açılış konuşmasında projenin toplam değerinin 45 milyon lira olduğunu dile getiren SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Genel müdürlüğümüzün uzun zamandır üzerinde çalıştığı önemli bir projenin ilk montaj törenindeyiz. Bölgenin gelişme potansiyelini dikkate alarak projeyi olabildiğince kapsamlı bir şekilde geliştirdik. Bölgedeki bütün atık sular toplanarak Karaman Atıksu Arıtma Tesisi’ne ulaştırılacak. Şehirlerin altyapıları ne kadar mükemmel inşa edilirse, üst yapısı da o kadar mükemmel gelişir. Bu projelerle artık Sakarya Nehri’ne, Karadeniz’e, Ferizli ve Söğütlü’nün içerisinden geçen derelere atıksu karışmayacak. Suyu bütün canlıları koruyacak şekilde yönetmek, yatırım yapmak bizim temel ilkemizdir. Bu kapsamda planladığımız projemiz hemşerilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.


45 Milyonluk Dev Proje

Ferizli Belediye Başkanı Ahmet Soğuk, “Büyükşehir Belediyemiz tarafından hayata geçirilen bu proje Ferizli ve Söğütlü ilçeleri için çok değerli bir yatırımdır. Başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Zeki Toçoğlu’na, SASKİ Genel Müdürümüz Rüstem Keleş’e ve bütün ekibine çok teşekkür ediyorum. Bu yatırımın Ferizli ve Söğütlü’müze hayırlı olmasını diliyorum” derken; Söğütlü Belediye Başkanı Hüseyin Genç ise, “Söğütlü’müze 30 ayda Büyükşehir Belediyemiz tarafından 30 milyonluk yatırım yapıldı. Şimdide 45 milyonluk çok büyük bir proje hayata geçiriliyor. Proje kapsamında bölgeye 120 kilometrelik kanalizasyon ve Söğütlü’müze 40 kilometrelik bir içmesuyu hattı inşa edilecek. Bu büyük yatırım için Büyükşehir Belediyemize gerçekten çok teşekkür ediyorum. Ferizli ve Söğütlü’müze hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.


Dünya Standartlarında Hizmet

AK Parti Sakarya Milletvekili Ayhan Sefer Üstün, “Geçtiğimiz hafta ‘Nerede kalmıştık?’ demiş, Karasu ve Kocaali’de devasa bir içmesuyu projesinin ilk kaynağını gerçekleştirmiştik. Bugün burada yine kuzey bölgesinde başka bir önemli yatırımın temel atma töreni için bulunuyoruz. İlçelerimize ve Sakarya’mıza bu projenin hayırlı olmasını diliyorum. Bu hizmetleri Sakarya’mıza kazandıran değerli Büyükşehir Başkanımız Zeki Toçoğlu’na ve SASKİ Genel Müdürümüz Rüstem Keleş’e bir kez daha teşekkür ediyorum. SASKİ’mizin gerçekleştirdiği bu proje çevre hassasiyetini dikkate alan çok önemli bir projedir. Artık Sakarya’mızın bütün ilçeleri Büyükşehir Belediyemizin çalışmalarıyla dünya standartlarında hizmetlere kavuşuyor. Taş üstüne taş koyan herkese bir kez daha çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.


Türkiye’nin Önemli Bölgesi

AK Parti Sakarya Milletvekili Mustafa İsen ise konuşmasında, “Önemli bir projenin bugün montaj töreninde bulunuyoruz. Daha öncede dile getirdiğimiz gibi kuzey bölgemiz yeni yatırımlarla artık çıkmaz sokak olmaktan çıkarak ulaşım ağları, yatırım imkanları bakımından Türkiye’nin önemli alanlarından birine dönüşmüştür. Şahit olduğunuz gibi bu projeler teker teker hayata geçiyor. Geçen yıl Büyükşehir Belediyemizin Karasu’da gerçekleştirdiği plaj çalışması bu yıl mavi bayrak aldı. Bunlar altyapıya verdiğiniz önemle birlikte gerçekleşiyor. Büyükşehir’imize ve SASKİ’ye gerçekten çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.


Yatırımlara Devam

Başkan Toçoğlu, “Şehrin dört bir yanında altyapı ve üstyapı çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Geçen hafta Karasu’da içmesuyu hattının temelini attık. Allah’ın izniyle çok daha fazla çalışarak yeni hizmetler üretmeye devam edeceğiz. Bugün burada yeni bir hizmeti daha hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz. Ferizli ve Söğütlü kanalizasyon şebekesi ve Söğütlü içmesuyu yatırımı ilçelerimize hayırlı olsun. Bu çalışma kapsamında iki ilçemize toplamda 120 kilometre kanalizasyon hattı inşa edeceğiz. Bu hat Karaman Atıksu Arıtma Tesisi ile entegre olacak. Ayrıca proje kapsamında Söğütlü ilçemize 40 kilometre içmesuyu hattı inşa edeceğiz. Böylelikle Söğütlü’nün eski içmesuyu hattı yenilenmiş olacak” şeklinde konuştu.


SASKİ Varsa Sorun Yok

Toçoğlu, “Projemizin toplam maliyeti 45 milyon lira. Çalışmalarımızın tamamlanmasıyla iki ilçemiz de daha yeni ve sağlam bir kanalizasyon altyapısına kavuşmuş olacak. Bu sayede hem yeraltı suları hem de çevre kirliliğinin önüne geçilmiş olacak. Büyükşehir Belediyesi olarak SASKİ varsa sorun yok düsturuyla yolumuza devam ediyoruz. İnşallah şehrin tamamını sorunsuz bir altyapı ile buluşturacağız. Yeni projemizin Ferizli ve Söğütlü ilçelerimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Açılış konuşmalarının ardından projenin ilk kanalizasyon borularının montajı gerçekleştirildi.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi




Geri Dön