26 / 04 / 2024

Sakarya Kafeler Caddesi yenileniyor!

Sakarya Kafeler Caddesi yenileniyor!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, “900 metrelik arterin genişliğini 16 metreye çıkaracağız. Asfalt, çevre düzenlemeleri ve atılacak diğer adımlarla Kafeler Caddesi yeni yüzüne kavuşacak” dedi.




Sakarya Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanı Ali Oktar, yeni dönem kentsel tasarım ve cadde yenileme projeleri kapsamında Serpan Kafeler Caddesi’nde başlatılan yenileme çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiğini belirtti. Oktar, “Kısa süre önce Kafeler Caddesi’nde çalışmalarımızın başladığını kamuoyuna duyurmuştuk. Ekiplerimiz çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. İnşallah güzergahta başlatmış olduğumuz yenileme çalışmalarının tamamlanmasıyla Kafeler Caddesi’ni yeni yüzüne kavuşturmuş olacağız” diye konuştu.


Gerekli Adımlar Atılıyor

Bölgede devam eden çalışmalar hakkında bilgi de veren Oktar, “Ekiplerimiz şuanda mevcut kaldırım ve yürüyüş yollarını kaldırıyor. Yenilen yürüyüş yollarında engelli vatandaşlarımızı için engelli yürüyüş parkuru da bulunuyor. Yürüyüş yollarını yenileme çalışmalarının yanı sıra cadde de genişletme çalışmalarımız da sürüyor. İnşallah bölgede başlattığımız çalışmalarımızı kısa süre içerisinde tamamlayacağız” ifadelerini kullandı.


Sakarya’yı Birlikte Güzelleştiriyoruz

Oktar, “Daha önce de açıkladık; 900 metre uzunluğundaki caddenin genişliğini 16 metreye çıkarıyoruz. Caddede peyzaj ve çevre düzenlemeleri de gerçekleştireceğiz. Şehrimizin genelinde başlattığımız yeni dönem kentsel tasarım ve cadde yenileme projeleriyle hedefimiz Sakarya’yı birlikte güzelleştirmek. Şehrimizin muhtelif bölgelerinde önemli düzenlemeleri hayata geçirdik ve geçirmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.


Trafik Güvenliğini Arttıracağız

Kafeler Caddesi’nde bulunan iki kavşakta da yenileme çalışmalarının yapılacağını belirten Ali Oktar, “Bölgede başlatacağımız çalışmalar kapsamında arterde yer alan iki kavşakta da gerekli düzenlemeler yapılacak. Serpan Belediyesi hizmet binası önündeki kavşağın yanı sıra, Serpan İlçe Emniyet Müdürlüğü önündeki kavşakta da gerekli düzenlemeler tamamlanacak. Kavşaklarda başlatacağımız çalışmayla da geçişlerde trafik güvenliğini arttırmış olacağız” dedi.


Sakarya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön