16 / 04 / 2024

Sakarya Karapürçek'e içmesuyu arıtma tesisi inşa edilecek!

Sakarya Karapürçek'e içmesuyu arıtma tesisi inşa edilecek!

Karapürçek bölgesinde görev yapan muhtarlarla bir araya gelen SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Karapürçek’te 10 mahalleyi kapsayacak içmesuyu arıtma tesisi inşa edeceğiz” dedi.



Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Karapürçek bölgesinde görev yapan muhtarlar ile bir araya geldi. İlçede önemli yatırımları hayata geçireceklerini belirten Rüstem Keleş, “Karapürçek’e inşallah Kanlıçay’da yeni bir içmesuyu arıtma tesisi inşa edeceğiz. İlçemize hayırlı olsun” diye konuştu.

BULANIKLIK YAŞANMAYACAK

Genel Müdür Keleş, “Çalışmalarımız kapsamında Karapürçek’te 10 mahalleye hizmet sunacak yeni bir içmesuyu arıtma tesisi inşa edeceğiz. Proje hazırlıklarımızı tamamladık. İnşallah kısa süre içerisinde ihaleye çıkacağız. Proje ile Karapürçek’te yağışlı havalarda yaşanan bulanıklık sorunu kesin çözüme kavuşacak. Bölgede yaşayan hemşerilerimize hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.

HANGİ MAHALLELER

Rüstem Keleş, “Kanlıçay bölgesinde hayata geçireceğimiz arıtma tesisi, son derece modern ve en ileri teknolojiye sahip olacak. Projeden Hocaköy, Küçük Karapürçek, Yazılı, Ekinli, Mesudiye, Teketaban, Kanlıçay, Meşepınarı, Yüksel ve Harmanlı Mahalleri yararlanacak. Yağışlı havalarda bulanıklık ve yaz aylarında yetersizlik yaşanmayacak” diye konuştu.

SASKİ’DEN MEMNUNUZ

Karapürçek Muhtarlar Derneği Başkanı Beytullah Şafak, “İnşa edilecek içmesuyu arıtma tesisi bizi çok memnun etti. Muhtarlar olarak SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’e taleplerimizi iletmiştik. Karapürçek’e yaptıkları yatırımlardan dolayı SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş’e teşekkür ediyoruz. SASKİ’den çok memnunuz” ifadelerini kullandı.


Yeni Sakarya 


Geri Dön