16 / 04 / 2024

Sakarya Kentsel Dönüşüm Projesi esnafa bağlı!

Sakarya Kentsel Dönüşüm Projesi esnafa bağlı!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Sakarya Kentsel Dönüşüm Projesi'nin hayata geçirilmesinin tamamen esnafa bağlı olduğunu belirtti



Toçoğlu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odasında düzenlenen proje bilgilendirme toplantısında, projenin detaylarını 4 ay önce kamuoyuyla paylaştıklarını söyledi. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunmak için esnafla toplantıda bir araya geldiklerini belirten Toçoğlu, şöyle konuştu: "Projeyi kamuoyuyla paylaştığımız andan itibaren eksikleri üzerindeki çalışmalarımız sürüyor. Bu proje Sakarya için gerekli mi değil mi, proje ilimiz esnafı için hayırlı mı değil mi, bu konularda karar vermek durumundayız. Bir yerden mal kaçırır gibi 'Biz yaptık oldu, siz uyarsınız' mantığıyla hareket etmiyoruz. Tartışma içinde olmak istemiyoruz."

Projenin hayata geçirilmesinin tamamen esnafa bağlı olduğunu ifade eden Toçoğlu, "Büyükşehir Belediyesi olarak projeye ne kadar inansak da mal sahipleri olumlu bakmazsa projenin gerçekleşme şansı olmaz. Herkes bunu peşinen kabul ederse, bu işin arkasında başka şey aramaktan vazgeçer" dedi.

Projenin asıl sahibinin sanayi esnafı olduğunu, her şeyin hukuk kuralları çerçevesinde yapılacağını bildiren Toçoğlu, şunları kaydetti: "Dayatmayla bir yere varılamaz. Proje uygun görülmezse görülmez, uygun görülürse hep birlikte arkasında oluruz. Bu açıdan değerlendirirsek, belirli sonuca varabiliriz. Esnafın kabul etmeyeceği işlerin peşinde değiliz. Bu projeye düşünce olarak olumlu yaklaşın. Projenin getirisini tartışacak zemin bırakalım, peşin hükümlü olmayalım. Projenin detaylarını görelim. Neler düşünüyorsak konuşalım ve birlikte sonuca varalım. Projenin arkasında başka şey aramayın, tamamen samimiyetle işin içindeyiz. Sonuç noktasında herhangi karar verilmemiştir. Projenin ilimiz için hayırlı olup olmadığına hep birlikte karar vereceğiz." D-100 kara yolunun Adapazarı bölümünde, kara yolunun her iki yanındaki sanayi sitelerinin bulunduğu 205 hektarı kaplayan alana uygulanması düşünülen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, konutlar, alışveriş merkezleri, lüks oteller yapılması planlanıyor.
AA


Geri Dön