23 / 04 / 2024

Sakarya'daki araziler birleştirilip borsaya kazandırılacak!

Sakarya'daki araziler birleştirilip borsaya kazandırılacak!

Sakarya Valiliği ve Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğinde düzenlenen "Borsa'da Sakaryalı Yatırımcı Olmak" konulu panele Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu katıldı. 



Sakarya Valisi İrfan Balkanlıoğlu 500 büyük sanayi kuruluşu içerisinde en az 20 Sakaryalı firmanın olduğunu, İstanbul'daki büyük sanayi kuruluşlarının da buraya gelme eğiliminde olduğunu dile getirdi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; kentin üretmeye, istihdama kısaca güçlü olmaya çok ihtiyacı olduğunu her fırsatta vurgulayan Balkanlıoğlu, "Büyümek için de teşebbüs fikri ve müteşebbis lazım. Ama onların elini açacak sermaye ihtiyacı var. Sermaye birkaç şekilde elde edilebiliyor. Bunlar arasında yüksek faizli banka kredileri olduğu gibi bir de borsa imkanları var. Borsaya belli bir hisseyi kota ettiğinizde çok daha uygun sermaye elde edip yatırımınızı bazen ikiye üçe katlamakta mümkün, bundan herkes kazançlı çıkıyor. Güvenip hisse senedi alan insanlarımız karlı. Hem ülke ekonomisi bir hacim kazanmış oluyor hem de yatırım yapacak arkadaşlarımıza güzel bir imkan." dedi.

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ ile Sakarya'da bulunan geniş arazilerin de borsaya kota edilebileceği konusunu görüştüklerini dile getiren Balkanlıoğlu, şunları aktardı;

"Mülk sahipleriyle görüşmeler yaparak geniş arazileri tek parçada birleştireceğiz. Örneğin, 50 bin dönüm tek parça arazi olacak. Kimin ne kadar arazisi varsa borsadan o kadar hisse senedi verilecek. Gerekirse çiftçiler ücret karşılığı orada çalışabilecek. Çalışmasa bile hem üretim planlaması hem de kaliteli tohumla üretim teknikleri kullanarak ürün patlaması şeklinde bir planlama yapılmasını düşündük. Bir ürün para edince tüm çiftçiler ona yönelirdi, sonra ertesi yıl o ürün çiftçinin elinde kalırdı. Bu, üretim planlaması eksikliğinden. İleri de inşallah bunu da göreceğiz. 'Bölünmüş arazilerin 20 bin, 50 bin dönüm tek parça halinde işletilebildiği bir sistem, borsa olarak buna da öncülük yapacağız.' diyor başkanımız." 
 


Geri Dön