25 / 04 / 2024

Sakarya'daki patlamada çevredeki evler hasar gördü!

Sakarya'daki patlamada çevredeki evler hasar gördü!

Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında yaşanan patlamada çevredeki evlerin birçoğu hasar gördü. Evleri hasar gören vatandaşlar, fabrikayı istemediklerini belirtti.



Sakarya'nın Hendek ilçesindeki havai fişek fabrikasında yaşanan patlamadan sonra evleri hasar gören vatandaşlar yaşadıklarını paylaştı.

Patlamanın şiddetiyle etrafa saçılan parçaların isabet etmesi sonucunda Yukarıçalıca Mahallesi'ndeki evinin tavanında çökmeler meydana gelen, bazı camları kırılan Cavide Atak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, evde koltukta oturduğu sırada büyük gürültü duyduklarını, ilk anda deprem olduğunu zannettiklerini kaydetti. 

İkinci patlamada koltuğun bile havaya kalktığına dikkat çeken Atak, "Ondan sonra camlarım şakırdamaya başladı. Korkudan o gün hiç içeri giremedik. Çok büyük korku yaşadık. İneğim de korkudan yerden kalkamadı. Evim çöktü, camlarım kırıldı. Yağmur yağınca akşam hiç uyumadım" şeklinde konuştu.

Sakarya daki patlamada çevredeki evler hasar gördü!

- "Evimin bütün camları kırıldı"

Akarca Mahallesi sakinlerinden Kadriye Ayaz da patlama sırasında hemen dışarı çıkıp etrafa dağıldıklarını belirtti. 

Olayı ilk anda deprem zannettiklerini, sonradan fabrikada patlama meydana gelidğini öğrendiklerini belirten Ayaz, şöyle konuştu: 

"Kolay bir şey değil, onu yaşamayan bilmez ama yaşayan böyle zahmeti çeker. Ateş içinde yatıyoruz, uyuyamadık. Kaç akşam oldu dışarıda yattık, dün akşam eve girdik uyuyamadık. Evimin arka tarafı yıkıldı, camlar kırıldı, kiremitler oynadı. İki üç kez geldiler, hasar tespiti yaptılar. Vali Bey de geldi, Allah razı olsun halimizi hatırımızı sordu, yapacak bir şeyimiz yok. Ben nereden bulup yapacağım? Nereden baksan evimin bütün camları kırıldı. Arka kısım komple kırıldı."

Evini  50 yıl önce yaptırdığını söyleyen Ayaz, "Biz burada 17 Ağustos depremini yaşadık. Hiçbir yerimize bir şey olmadı. Ne bir camımız kırıldı ne bir duvarımız çatladı. Bu nasıl bir şey bilmem bu bir afet, bu kadar olamaz. Kim ne derse desin bu fabrikayı burada istemiyoruz" şeklinde konuştu.

Sakarya'daki yıkım havadan görüntülendi!


Geri Dön