18 / 04 / 2024

Salih Bezci: Ankara'ya dünya çapında bir müze yapılacak!

Salih Bezci: Ankara'ya dünya çapında bir müze yapılacak!

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günaydan Ankaraya dünya çapında bir müze yapılacağı müjdesini aldığını bildirdi



ATOdan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bezci, beraberinde bir heyetle Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günayı ziyaret etti. Ziyarette, Ankaranın ticaret, kültür ve turizm projelerine ilişkin görüşlerini aktaran Bezci, 2012 yılında düzenlenecek Alışveriş Festivaline Bakanlığın desteğini istedi.

Günaydan, müjde aldığını dile getiren Bezci, "Bakan Ertuğrul Günaydan Ankaraya dünya çapında bir müze yapılacağı müjdesini aldım" dedi. Bezci, projeye ilişkin  Ankara  Büyükşehir Belediyesinin Bakanlık ile koordineli bir şekilde çalıştığını vurguladı.

Ziyarette Kale Bölgesinin, yeni bir bina eklenmeden mevcut binaları restore ederek modern bir açıkhava alışveriş merkezine dönüştürülmesi önerisinde bulunan Bezci, Kale Bölgesinin turistik anlamda cazibesinin artırılması için butik oteller de yapılabileceğini aktardı.

"SARAÇOĞLU EVLERİ, KÜLTÜR VE ALIŞVERİŞ ALANI OLSUN"

Türkiyenin ilk toplu konut projelerinden biri olan tarihi Saraçoğlu Evlerinin, mevcut mimari dokusu korunarak, alışveriş ve kültür alanı haline getirilebileceğine işaret eden Bezci, bu evlerin bir kısmının müzeye, bir kısmının da butik otele dönüştürülebileceğini kaydetti.

Bezci, Saraçoğlu Evlerinin de içinde yer aldığı Kızılay Bölgesinin kentsel dönüşüme tabi tutulmasının Ankaranın cazibesini artıracağını vurguladı.

"YENİ HAYVANAT BAHÇESİ YAPILMALI"
Ankaranın yeni bir hayvanat bahçesine ihtiyacı olduğunu da belirten Bezci, "Atatürk Orman Çiftliğinde ve diğer bölgelerimizde yeni bir hayvanat bahçesine ihtiyaç var. Ayrıca Ankaraya Safari Park ve Botanik Parkı da yapmalıyız" diye konuştu.

Tuluntaş Mağarasının turizme açılması önerisini yineleyen Bezci, ATO olarak 2012 yılında Alışveriş Festivali düzenleyeceklerini hatırlatarak, Bakan Günaydan, çevre illeri ve çevre ülkeleri hedefleyen alışveriş festivali projesi için Tanıtma Fonundan destek de istedi.

AA


Geri Dön