25 / 04 / 2024

Salih Şeremet Elmasbahçeler Ortaokulu açıldı!

Salih Şeremet Elmasbahçeler Ortaokulu açıldı!

Salih Şeremet Elmasbahçeler Ortaokulu ile Bursa’da yapımı tamamlanan 17 eğitim kurumunun resmi açılışı, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Bursa Valisi İzzettin Küçük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş tarafından yapıldı. 



 

Şehir merkezindeki eski okulların yenilenmesi görevini üstlenen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı çalışmalar meyvelerini vermeye başladı. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, Zafer Okulları’nın modern bir eğitim kompleksi olarak eğitime açılmasının ardından Merkez İmam Hatip Lisesi ile Demirtaşpaşa İlkokulu’ndaki inşaatlar hızla yükselirken, Elmasbahçeler Ortaokulu da modern bir eğitim kurumu olarak kentte yerini aldı. Bursa Gökdere Bulvarına cepheli Elmasbahçeler Ortaokulu, işadamı Erdoğan Şeremet ve Şeremet ailesinin katkılarıyla adeta bir kolej havasında baştan aşağı yenilendi.

 

Salih Şeremet Elmasbahçeler Ortaokulu ile birlikte Bursa’da inşaatı tamamlanan 17 eğitim kurumu, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz tarafından hizmete açıldı. Bursa Valisi İzzettin Küçük, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar ve protokol üyelerinin katıldığı açılış töreninde açıklama yapan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ortaokulu Bursa’ya kazandıran Şeremet Ailesi mensuplarına teşekkürlerini sundu. Başkan Aktaş, “Ben henüz 2 aylık Büyükşehir Belediyesi başkanıyım. Bu yatırımların yönlendirilmesinde meclis üyesi olarak irademi ortaya koydum. Fakat bu yatırımların yapılmasında en büyük katkının önceki dönem belediye başkanımız Recep Altepe’ye ait olduğunu düşünüyorum. Ona buradan teşekkürlerimi iletiyorum. Allah’a hamdolsun, Şeremet Ailesi gibi hayırseverlerimiz var. Eğitim başta olmak üzere ülkemizde hem devletin hem de hayırseverlerin katkılarıyla onlarca, yüzlerce güzel çalışmaya imza atılıyor. Bu okulla birlikte diğer 17 eğitim kurumumuz da bunlardan sadece birisi. İnşallah tüm çalışmalar tamamlandığında, Bursamız eğitimde hak ettiği değere kavuşacaktır. Bu güzelliklerde emeği olan başta cumhurbaşkanımıza, başbakanımıza, Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu’na, milletvekillerine ve çorbada tuzu bulunanlara teşekkür ediyorum. Yapılan yatırımların hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.


Geri Dön