25 / 04 / 2024

Salihli’de konut satışları yüzde 15 arttı!

Salihli’de konut satışları yüzde 15 arttı!

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın inşaat sektörü temsilcilileri ile gerçekleştirdiği anket sonucuna göre bankaların yüzde 0.64’lük faiz uygulanan kredileriyle konut satışları yüzde 15 ile yüzde 50 arasında yükseldi.



Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nın, Salihli, Kula ve Selendi’deki inşaatçı üyelerine yaptığı ankette, bankaların yüzde 0.64’lük faiz uygulanan kredileriyle işlerin yüzde 15 ile yüzde 50 arasında arttırdığı sonucu belirlendi.

Dünya'da yer alan habere göre; aralarında müteahhit, mimar, malzeme sağlayıcılar, asansörcüler, kadastrocuların da yer aldığı inşaat sektörü temsilcilileriyle yapılan anket sonucunda mart ayından bu yana Türkiye’de etkisini gösteren pandeminin sektöre etkileri soruldu. Cevaplarda etkilenme oranları yüzde 15 ile yüzde 50 arasında değişti. Bir üye ise etkilenmediğinden bahsetti.

Faizlerin sıfır konutta yüzde 0,64 seviyesine düşmesinin sektöre doping etkisi yaptığından bahseden sektör üyeleri, “Salihli’de son yıllarda satılmayan ve elde kalan binalar birer birer eriyor. Üstelik daire fiyatları da çok arttı. Müteahhitler 2018 yılında aldığı darbeyi en az hasarla bertaraf etmek için iyi bir fırsat yakaladı. Maliyet çok arttığı için bu fiyat artışları ancak zararı karşılayacak” dediler. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, inşaat sektörünün iki yıla yakın süredir zaten durgun bir görünümde olduğunu belirterek, “Hükümetin banka kredi faizlerini düşürmesi çok olumlu. Pek çok yan sektörü etkileyen inşaatta bu faizlerle birlikte bir toparlanma oldu" diye konuştu.


Geri Dön