26 / 04 / 2024

Salıpazarı Limanı, İstanbul Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırım Anonim Şirketi'ne devredildi!

Salıpazarı Limanı, İstanbul Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırım Anonim Şirketi'ne devredildi!

Türkiye Denizcilik İşletmeleri'nin kullandığı Avrupa’nın en uğrak ilk 10 limanından biri olan Salıpazarı Limanı, İstanbul Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırım Anonim Şirketi'ne 24 Şubat tarihinde devredildi...



Salıpazarı Limanı'nı uzun yıllardır Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ) kullanıyordu. Şimdi ise Salıpazarı Limanı, İstanbul Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırım Anonim Şirketi'ne devredildi.

 

27 Şubat tarihinde Deniz Ticaret Odaları, İstanbul Valiliği ve ilgili kurumlara yazılan yazıda bu durum belirtildi. 


Salıpazarı Limanı devri hakkında yazı:

Özelleştirme Yüksek Kurulunun 04.10 2013 tarih ve 2013/157 sayılı kararı ve Özelleştirme Başkanlığının 17 Şubat 2014 tarih 1417 sayılı yazıları kapsamında kuruluşumuza ait İstanbul Salıpazarı liman sahası 14 Şubat 2014 tarihli "Türkiye denizcilik İşletmeleri A.Ş'ne ait Salıpazarı liman sahasının 30 yıl süre ile işletme hakkının verilmesine ilişkin sözleşme" kapsamında tanzim edilen "İstanbul Salıpazarı limanı Fiili devir ve teslim protokolü" ile Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırım A.Ş'ye 24 Şubat 2014 tarihinde fiilen devredilmiştir. Kuruluşumuz tarafından bundan böyle İstanbul Sarayburnu ve Kuruçeşme Rıhtımında limancılık faaliyetlerine devam edecektir" denildi.



Salıpazarı Limanı hakkında:

Salıpazarı Limanı'nın inşaatı 1892 yılında başlamıştı. Liman, 1895 yılından beri gemilerin yanaşmaya başladığı İstanbul’un tek kruvaziyer limanıydı. Yılda 650 bine yakın turisti ağırlayan liman Avrupa’nın en uğrak ilk 10 limanından biri olarak belirlenmişti. Liman; Tarihi Yarımada, Beyoğlu ve İstanbul’un en önemli turistik merkezlerine yakın konumuyla da önemli bir alanda yer alıyor. 


Salıpazarı Limanı daha önceden de ihaleye çıkmış ve Doğuş Holding yüzde 81 ve Bilgili Holding Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Bilgili yüzde 19'luk payla ortak olmuştu. 


1.200 metrelik sahil şeridini kapsayan Salıpazarı Limanı için Doğuş ve Bilgili; otel, dükkan ve restoranların yer alacağı bir proje planlıyorlardı. 



Salıpazarı Limanı, İstanbul Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırım Anonim Şirketi ne devredildi!



Salıpazarı Limanı, İstanbul Salıpazarı Liman İşletmeciliği ve Yatırım Anonim Şirketi ne devredildi!

Salıpazarı Limanı hakkında haberler için tıklayınız


Kübra GENÇ/Emlakkulisi.com


Geri Dön