20 / 04 / 2024

Samatya Kalesi 15 yıllığına kiraya verilecek!

Samatya Kalesi 15 yıllığına kiraya verilecek!

Fatih Belediye Meclisi, Samatya Kalesi 'nin 15 yıllığına kiraya verilmesi için Başkan Demir 'e yetki verdi. Demir, kalenin kültürel bir mekana dönüşeceğini söyledi...



Mülkiyeti Fatih Belediyesi 'ne ait olan Tarihi Samatya Kalesi 'nin 15 yıllığına kiraya verilmesi ile ilgili Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir 'e yetki verildi. Geçtiğimiz ay Hukuk ve İmar Komisyonu 'nun konu ile ilgili ortak raporu oy çokluğuyla meclisten geçti. CHP 'li meclis üyeleri 3590 m2 'lik tarihi kalıntıların ve yeşil alanın bulunduğu bölgenin kimlere ne şekilde ve hangi koşullarda ihaleye verileceği ile ilgili konunun takipçisi olacaklarını ve belediyenin bu konuda şeffaf davranması gerektiğini söyledi. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, bugüne kadar yapılan bütün çalışmalarda şeffaf olunduğuna dikkat çekti.

KÜLTÜREL VE TİCARİ MEKAN OLACAK

“Hiç kimsenin endişe etmesini gerektirecek bir şey yok ” diyen Başkan Mustafa Demir şöyle konuştu: Tinercilere mekan olan tarihi kalıntılara sahip çıkacağız. Hem Fatihli vatandaşlarımıza hem de İstanbulluların seveceği sosyal, kültürel ve ticari bir mekan oluşturacağız.  

şženol Baştakar / STAR


Geri Dön