29 / 03 / 2024

Şamil Şener kızları için tek derslikli okul yaptırdı!

Şamil Şener kızları için tek derslikli okul yaptırdı!

Muş’un Varto ilçesine bağlı Ziyaret mezrasında yaşayan Şamil Şener, kızlarınının, bağlı bulundukları köydeki okula giderken yaşadıkları sıkıntı üzerine, hayvanlarını satarak mezraya tek derslikli okul yaptırdı



Varto ilçesindeki Buzlugöze köyüne bağlı 10 haneli 80 nüfuslu Ziyaret mezrasında yaşayan Şamil Şener, Buzlugöze İlköğretim Okulunda eğitim gören üç kızından biri olan Ronayi Şener’in, traktörle okula giderken sarsıntıdan demire çarparak iki dişinin kırılması üzerine yaşadıkları mezraya okul yaptırmaya karar verdi.

İnşaat işçisi olan ve bugüne kadar biriktirdiği parayla 22 büyükbaş hayvan alan Şener, hayvanlarını 40 bin TL’ye sattı. Bu parayla inşaat malzemesi alan Şener, köylülerin de yardımıyla tek derslikli okul ve öğretmen lojmanı inşaatına başladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerince yapılan denetimde "eğitim öğretime açılması uygundur" raporu verilmesinin ardından, okulda eğitim verilmeye başladı.

Varto Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından görevlendirilen bir öğretmenin görev yaptığı okulda, 12 öğrenci eğitim görüyor.

-BABA ŞENER MUTLU VE GURURLU-

Tek geçim kaynakları olan hayvanlarını sattığı için pişman olmadığını belirten Şamil Şener, gazetecilere yaptığı açıklamada, kızlarının daha rahat okuması için elinden geleni yapacağını söyledi.

32 yıldır aynı mezrada yaşadıklarını belirten Şener, şunları kaydetti:
"80 nüfuslu mezramızda okul olmadığı için özellikle kız çocuklarımız okula gitmedi. Benim de üç öğrencim var ve onları okumaları için 4 kilometre uzaklıktaki köye götürüyordum. Mevsim şartlarının elvermediği günlerde çocukları okula gönderemiyorduk. Kızım bir gün okula giderken traktördeki sarsıntıdan dolayı, demire çarptı ve iki dişi kırıldı. Ben de çocuklarımın daha rahat okuması için 22 büyükbaş hayvanımı sattım ve okul yaptırdım. Çok memnunum ve gururluyum. İnşaat işçisi olduğum için okulu ben yaptım. Köylüler inşaat çalışmalarında bana yardımcı oldu. Yaklaşık 40 bin TL harcadım. Şu anda okulun bazı eksikleri bulunuyor. Bütün imkanımı kullandım ve okulu eğitime hazır hale getirdim. Kız çocuklarının okuması için elimden ne geliyorsa yapmaya hazırım."

-VARTO MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ AKTAŞ-

Varto Milli Eğitim Müdürü Fevzi Aktaş ise Şamil Şener ile köylülere teşekkür ederek, herkesin Şener’i örnek alması gerektiğini söyledi.

Şener’in, kızlarını okutma çabasının takdire şayan olduğunu dile getiren Aktaş, şöyle devam etti:
"Okulu olmayan köylerimize, devletin katkısı ve vatandaşlarla iş birliği yaparak okul açılması için çalışma başlattık. Buzlugöze köyümüzde okul vardı ama Ziyaret mezrasında yoktu. Vatandaşımız maddi durumu iyi olmamasına rağmen, fedakarlık yaparak çocuklarının eğitim görmesi için hayvanlarını satıp okul yaptı. Biz de İl Milli Eğitim Müdürlüğüne durumu bildirdik ve müfettişlerimiz burada gerekli incelemeyi yaptı. Okulun altyapısının eğitime uygun olduğu raporu alınınca da eğitim öğretime açtık. 12 öğrencimize bir öğretmenimiz eğitim veriyor. Milli Eğitim Müdürlüğü olarak biz de okulun lavabo ve depolarının yapılması için katkı sunacağız. Malzeme ihtiyaçlarını da giderdik."
AA


Geri Dön