24 / 04 / 2024

Samsun Merkez OSB'de atık su tesisi Kasım 2014'te tamamlanacak!

Samsun Merkez OSB'de atık su tesisi Kasım 2014'te tamamlanacak!

Samsun Merkez Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Hakan Tütüncüoğlu, Evrensel ve Endüstriyel Atık Su Arıtma Tesisi'nin Kasım 2014'te tamamlanacağını ve tesiste günde 2 bin metreküp atık su arıtılacağını kaydetti...



Evsel ve endüstriyel atık sularının arıtılıp deşaıj edileceği tesis inşaatının devam ettiğini belirten Samsun Merkez Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürü Hakan Tütüncüoğlu, projenin Mayıs 2014'te tamamlanacağım kaydetti. 


Tütüncüoğlu, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın kredi desteği, Samsun-Merkez Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanlığı'nın sorumluluğunda yaptırılan Evsel ve Endüstriyel Atık Su Arıtma Tesisi'nde Samsun Merkez OSB'de atık su tesisi Kasım 2014'te tamamlanacak Samsun Merkez Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Hakan Tütüncüoğlu, Evsel ve Endüstriyel Atık Su Arıtma Tesisinin Kasım 2014'te tamamlanacağını ve tesiste günde 2 bin metreküp atık su arıtılacağım kaydetti günde 2 bin metreküp atık su arıtılacağım, böylelikle bölgedeki kirliliğin önüne geçileceğini söyledi. 


2012 yılı birim fiyatları ile 4 milyon 931 bin TL ihale tutarındaki tesisin sanayi bölgesi içinde yaklaşık 13 dönüm arazi üzerine kurulduğunu söyleyen Tütüncüoğlu, tesisin Mayıs 2014'te işletmeye alınacağım, işletmeye alındıktan altı ay sonra tesisi bölge müdürlüğünün devralacağını dile getirdi. 


Türkiye'nin artık birçok sanayi bölgesinde atık su arıtma tesisinin bulunduğunu ifade eden Hakan Tütüncüoğlu, tesis sayesinde çevre düzenlenmesine büyük katkı sağlanacağını vurguladı. Tütüncüoğlu, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bu konuda öngördüğü değerler var. Biz arıtma tesisinde bu değerlerin altına düşürdüğümüz atık suyun deşarjını gerçekleştireceğiz. Şu an bölgedeki firmalardan çıkan atık su pompa merkezi aracılığı ile deşaıj ediliyor. Tesis tamamlandıktan sonra pompaya gelen atık su buradan tesise giderek antüacak ve bakanlığın öngördüğü değerlerdeki çevreyi kirletmeyen atık su salınımı yapılacak" dedi. 

'Meslek yüksekokulu, nitelikli ara elemanlar yetiştiriyor" Hakan Tütüncüoğlu, öte yandan yine OSB sınırlan içinde 2011 yılında eğitime başlayan 19 Mayıs Üniversitesi Yeşilyurt Demir Çelik Meslek Yüksek Okulu'nun bu yıl üçüncü eğitim ve öğretim yılına başladığım hatırlatarak, şunları söyledi: "Okulumuz, iş dünyası üe çeşitli kurum ve kuruluşların ihtiyacı olan nitelikli insan gücü ihtiyacım karşılayabilmek amacıyla, mesleki bilgi ve beceriye sahip ve sürekli değişen koşullara uyum sağlayabilen bireyler yetiştirmek ve sektör paydaşlanyla iş birliği içinde yeni projeler üreterek kalkınma sürecini hızlandırmak adına 2011 yılında sanayi bölgemizde eğitim hayatına başladı." Okulun, bilimsel yönü güçlü ve analiz yapabilen elemanlar yetiştirme konusunda markalaşma hedefinde olduğunu söyleyen Tütüncüoğlu, "Yetiştirdiği elemanlar iş dünyası tarafından tercih edilen, sürdürülebüir eğitim sistemine sahip, yeniliklere açık, katılıma, ulusal düzeyde rekabet edebilir, lider bir yüksekokul hedefleniyor" diye konuştu. 


Dünya Gazetesi 


Geri Dön