26 / 04 / 2024

Samsun raylı sistem hattının inşaatı 2016'da bitecek!

Samsun raylı sistem hattının inşaatı 2016'da bitecek!

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Shell Kavşağı ile Tekkeköy arasındaki raylı sistem inşaatının bitirilmesi ile ilgili net tarih verdi. Sistem 10.10.2016'da hizmete giriyor.



Şehrin prestijine prestij katan ve Samsun'u bambaşka bir görünüme kavuşturan raylı sistemin Gar ile Tekkeköy arasında yapılan 14 kilometrelik hattında en önemli aşamalardan biri daha kat edildi. Raylı sisteme elektrik tahlili sağlayacak direklerin montajı Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Yurt, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zennube Albayrak,Fen İşleri Daire Başkanı Serkan Çam ve SAMULAŞ Genel Müdürü Kadir Gürkan'ın katılımı ile gerçekleştirildi. Direklerin montajı sırasında Başkan Yılmaz, eline anahtarı alarak vidaları kendi eli ile sıktı. 


10.10.2016'DA BİTİRİLECEK 

Raylı sistem elektrik direklerinin montaj işlemi sonrasında konuşan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, "Raylı sistemin batı tarafını bitirmiştik. Raylı sistemin doğu süreci ile ilgili bir önemli aşamasına geldik. Bu aşamada elek trifikasyon dediğimiz bütün katener direkleri, şalt istasyonları, trafolar ve hatta elektrik tahlili sağlayacak olan bütün mekanizmanın montajı bugün (dün) başladı. Bugünkü tarihi itibari ile artık Samsun raylı sistemi 2016 senesinde bitecek ve hizmete alınacak şekilde yoğun çalışma periyoduna girdi. Biz daha önce 10.10.2010 senesinde 17 kilometrelik Üniversite-Shell kavşağı arasını bitirmiştik. Shell kavşağı ile Tekkeköy arasını hangi tarihte bitireceğiz diye arkadaşlarımıza sorunca bana 10 Ekim 2016 dediler. O bizim için bir sembol oldu. İnşallah şehrimizin doğu tarafındaki 14 kilometrelik raylı sistemi bitireceğiz" diye konuştu. 



Zelfi VURAL/Gerçek 


Geri Dön