29 / 03 / 2024

Samsun'da 2 milyon 544 bin TL'ye satılık 2 ev!

Samsun'da 2 milyon 544 bin TL'ye satılık 2 ev!

Samsun 3. Satış Memurluğu, Samsun İli, İlkadım İlçesi, Kale Mahallesi, 190 ada, 27 parselde yer alan 208 metrekare arsa üzerinde bulunan kargir 4 dükkanlı kargir 2 evi satışa sunuyor



Samsun 3. Satış Memurluğu tarafından verilen ilan şu şekilde;

SAMSUN 3. SATIşž MEMURLUĞUNDAN TAşžINMAZIN AçIK ARTIRMA İLANI    

2010/19 Satış
Tapu Kaydı: Samsun ili ilkadım ilçesi Kale mahallesi, 190 ada, 27 parsel, 208.68 m2 arsa üzerinde Kargir 4 Dükkanlı Kargir 2 Ev
İmar Durumu: Samsun ilkadım Belediyesi imar ve şžehircilik Müdürlüğünün, 15/10/2010 tarih ve 1428 sayılı imar durumu yazısına göre; Samsun ilkadım İlçesi, Kale Mahallesi, 190 Ada, 27 Parsel, 1/1000 ölçekli Uygulama imar planında Bitişik Nizam 4 (dört) kat ticaret kullanım alanına isabet etmektedir

Parselin Özellikleri: Satışa konu taşınmaz, Samsun ili İlkadım ilçesi Kale Mahallesi Sakarya Mevkii 190 Ada, 27 nolu parsel üzerinde bulunmaktadır. 27 nolu parselin niteliği; kargir 4 dükkanlı kargir 2 evdir. Yüzölçümü 208,68 m2'dir. İlkadım Belediyesi sınırları içerisinde olup. Parselin güney ve doğu taraflarından parke yollar geçmektedir. Sakarya Caddesi ile Cephane sokağın kesiştiği, köşe başı konumda bulunmakta, etrafında mesken ve işyeri kullanım amaçlı binalar bulunmakta, çevresinde yapılaşma tamamlanmış durumdadır. Topoğrafik olarak düz bir arsa yapısına sahiptir. Elektrik, su, telefon, kanalizasyon ve ulaşım problemleri bulunmamakta, belediyenin sağladığı hizmetlerden yararlanmaktadır. Genel görünümü; iyi seviyededir. Fatih Sultan Mehmet Caddesine, Anakent iş merkezine, kuyumcular çarşısına Telekom müdürlüğüne, Gazi (Mecidiye) Caddesine, kamu kurum ve kuruluşlar, iş ve alışveriş merkezlerine ve banka şubelerine yakın mesafede bulunmaktadır.

Binanın Özellikleri: Satışa konu taşınmaz, betonarme karkas yapı sisteminde yapılmış olan, bodrum kat, zemin kat, galeri kat ve dört kattan oluşan bina, Kale mahallesi, Sakarya Caddesi no: 32 adresindedir. Bina işyeri olarak kullanılmakta, binanın toplam inşaat alanı 1.280,00 m2'dir. Binanın iç ve dış duvarları ile tavanları boyalıdır. Binanın bodrum katı, zemin katı, galeri katı ve birinci katı mağaza olarak kullanılmakta. Mağazanın zemin, galeri ve birinci kat zeminleri laminat parke kaplama, bodrum kat zemini karo mozaik kaplama, dış cephesi alüminyum camekan doğramadır. Binanın ikinci, üçüncü ve dördüncü katları boş durumda, zeminleri betonarme şap durumunda, duvarları ve tavanları boyalı, pencereleri alüminyum doğramadır. Binanın zemin katında iki adet kuyumcu dükkanı bulunmakta, dükkanların zeminleri granit ve seramik kaplama, iç duvarları dekoratif kaplamadır. Binanın genel görünümü iyi seviyededir. Binanın iç merdivenleri mozaik kaplamadır. Binanın ve normal katlarının dış kapıları demir doğramadır. Binada çatı ve asansör bulunmaktadır. Binanın inşa tarihi ve binada yapılmış olan iyileştirmeler de dikkate alındığında, binada % 30 oranında yıpranma ve eksik imalat takdir edilmiştir.

Satış Saati: 14:30 - 14:40-Arası

Muhammen Bedel: Bina Değeri: 457.856,00 TL, Arsa Değeri: 2.086.800,00 TL

Toplam: 2.544.656.00 TL değer takdir edilmiş olup, bu değer üzerinden satış çıkarılacaktır.

Satış şžartları: 1-1. Satış 18/03/2011 günü yukarıda belirtilen saatler arasında Samsun 3. Sulh Hukuk Mahkemesi Duruşma salano adresinde açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış ve paylaştırma giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedele alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartıyla 28/03/2011 günü aynı yer ve saatler arasında ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada da rüçhanlı alacaklıların alacakları toplamını, satış ve paylaştırma giderlerini geçmesi ve artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin yüzde 40'ını bulması lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
Payı yüzde 20'den az olanların ihaleye iştirak edebilmesi için aradaki farkı teminat yatırmaları gerekmektedir.

2-  Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen kıymetin yüzde 20'sı nispetinde Türk Lirası peşin para veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. Alıcıya istediğinde 10 günü geçmemek üzere mehil verilebilir. Tellaliye harcı hisseleri oranında taraflara aittir. Ancak ihale sonrası alıcı tarafından yatırılacaktır. Taraflara hisseleri oranında aidiyeti dağıtım tablosunda yapılacaktır. Tapu alım harcı, damga vergisi ile K.D.V. alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir.

3-  İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililerin (*) bu taşınmaz üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içinde memurluğumuza bildirmeleri lazımdır Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaktır.

4 - İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İki ihale arasındaki farkı ve temerrüt faizi ayrıcı hükme hacet kalmaksızın memurluğumuzca kendilerinden tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5-  şžartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6-  Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin yukarıda yazılı dosya numarasıyla memurluğumuza başvurmaları gerekmektedir.
İş bu ilan tebligat yapılamayan ilgililere tebligat yerine kaim olmak üzere ilan olunur.
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir. (İİK m.126)


Zeynep Karabag/Emlakkulisi.com


Geri Dön