19 / 04 / 2024

Samsun'da 4 milyon 70 bin TL'ye inşa edilen Gazi Halk Kütüphanesi ilgi odağı!

Samsun'da 4 milyon 70 bin TL'ye inşa edilen Gazi Halk Kütüphanesi ilgi odağı!

Samsun'da 14 ayda yeniden inşa edilen ve 4 milyon 70 bin TL'ye mal olan Gazi Halk Kütüphanesi, modern ve ferah yapısı ile ilgi odağı oldu. 



Samsun'da yeniden inşa edilen Gazi Halk Kütüphanesi, modern ve ferah yapısı ile ilgi odağı oldu. 

Yaklaşık 4 bin metrekare kapalı alanda konumlanan kütüphanede, okuma salonları, çocuk ve görme engelliler bölümü, çok amaçlı salonlar bulunuyor. Deniz manzarasına sahip kütüphanede, okuyucular için kafeterya bölümü yer alıyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; yeni kütüphanede oluşturulan çocuk bölümü ise çocuklara kitap okumayı sevdirmek için giriş katında rengarenk şekilde dizayn edildi. Girişi ayrı kapıdan sağlanan bölümde oyun alanlarının yanı sıra çocuklar üzerinde kitap okusun diye minik bir taka da yapıldı. 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan İpekdal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kente modern bir kütüphane kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Kütüphanenin İlkadım'daki mevcut yerine 14 ay gibi kısa sürede yenisinin inşa edildiğini belirten İpekdal, açılışın 17 Şubat'ta yapıldığını dile getirdi. 

İpekdal, 4 milyon 70 bin TL'ye mal olan kütüphanenin yaklaşık 4 bin metrekare kapalı alana sahip olduğuna dikkat çekerek, yeni gelecek kitaplarla birlikte kütüphanedeki kitap sayısının 69 binden 100 bine yükseleceğini de ifade etti. 

Modern kütüphanenin kentte büyük bir ihtiyacı karşıladığına vurgu yapan İpekdal, şöyle konuştu:

"Kütüphanemizin bünyesinde 90 kişilik çok amaçlı bir salon da bulunmakta. Okuyucularımıza internet imkanı sunuyoruz. Dijital ortamda da kitaplarımız var. Şehrin merkezi konumunda ve erişebilirlik açısından önemli imkanlara sahip. Mimari tarz bakımından da gelenekselle modernizmi birleştiren bir tarzda yapıldı. Zemin artı 4 kat şeklinde inşa edildi. Kütüphanemiz Karadeniz Bölgesi'nin en büyük kütüphanelerinden biri olarak hizmet veriyor." 

- "Büyük, geniş ve ferah"

Okuyuculardan Dilek Yiğit, yeni hizmete açılan kütüphanenin ders çalışmak ve kitap okumak için güzel imkanlaraı bulunduğunu kaydetti. 

Yiğit, Samsun'da böyle bir kütüphanenin olmasından mutluluk duyduğunu söyleyerek, "Büyük, geniş ve ferah. Yeni kütüphane çok hoşumuza gitti. Kitap okumak, ders çalışmak ve zaman geçirmek açısından çok güzel" dedi. 

 Gülşah Aydın ise kitap okumayı çok sevdiğini belirterek, "Dışarıda olmaktansa kütüphanede olmayı tercih ediyorum. Kütüphane konum olarak çok güzel, merkezi bir yerde. Bina olarak da büyük ve ferah bir bina. Modern, deniz manzaralı. Kitap okurken denizi de izleyebiliyoruz" diye konuştu. 

Ankara Atatürk Kız Öğrenci Yurdu inşaatında son durum!


Geri Dön