26 / 04 / 2024

Samsun'da ev arayan üniversiteliler dikkat!

Samsun'da ev arayan üniversiteliler dikkat!

Üniversite sonuçlarının açıklanmasıyla öğrencilerin ev bulma telaşı başladı. REMAX Türkiye’nin Ofis Brokeri Ticari Gayrimenkul Uzmanı Mert Akyıldız, Samsun'da ev arayan üniversitelilere uyarılarda bulundu. 



Geçtiğimiz günlerde açıklanan üniversite sonuçlarıyla gençlerin ev bulma telaşı başladı. Samsun’daki kiralık daire fiyatlarının ve dairelerin yoğun olduğu bölgeler öğrenciler için araştıldı.

Samsun Haber Gazetesi'nden Müberra Taşçı'nın haberine göre, REMAX Türkiye’nin Profesyonel Gayrimenkul Danışmanı ve Ofis Brokeri Ticari Gayrimenkul Uzmanı Mert Akyıldız,üniversite öğrencilerine tavsiyelerde bulundu. Akyıldız, “Samsun’a üniversite okumak için gelen öğrencilerimizin içleri rahat olsun” diye konuştu.

Ev fiyatları 500 TL'den başlıyor

Öğrencilerin yoğunlukta olduğu bölgeleri açıklayan Akyıldız, “Öğrencilerin tercih ettiği daire tipleri genellikle 1+1 veya 2+1 dediğimiz stüdyo tipi dairelerdir. Bu tür daireler genellikle tramvay güzergahlarında bulunuyor. Kurupelit tramvay durağından, körfez, üniversite duraklarının bulunduğu güzergahlarda bu tür 1+1 veya 2+1 daireler görebiliyoruz. Türkiş, Ömürevleri gibi yerlere göre Pelitköy tarafındaki daireler daha uygundur. Hem üniversiteye yakın olması hem de fiyatların daha uygun olması nedeniyle öğrenciler bu bölgeleri tercih ediyorlar. Merkezi bölgelerde fiyatlar daha yüksek. Pelitköy taraflarında ise ev fiyatları 500-700 arasındadır” ifadelerini kullandı.
 


Geri Dön