28 / 03 / 2024

Samsun'da kiralık daire kalmadı!

 Samsun'da kiralık daire kalmadı!

Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Mevlüt Oral, "Samsun'da kiralık daire kalmadı. Emlakçılarımız sokak sokak gezip boş kiralık daire var mı diye bakıyor. Sonunda bugünleri de gördük" diye konuştu.



Suriyeli sığınmacıların en çok yaşadığı şehirler arasında bulunan Samsun'da neredeyse hiç kiralık  ev kalmadı.  Samsun'daki emlak ofisleri müşterilerine sıklıkla 'Kiralık evimiz kalmadı' yanıtını veriyor. Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası Başkanı Mevlüt Oral, "Samsun'da kiralık daire kalmadı. Emlakçılarımız sokak sokak gezip boş kiralık daire var mı diye bakıyor. Sonunda bugünleri de gördük" diye konuştu. 


'SAMSUN NÜFUSU 2 MİLYONA YAKLAŞMIŞTIR' 

Samsun'daki mülteci sayısının resmi rakamlarla açıklanan sayıdan çok daha fazla olduğunu düşündüğünü belirten Oral, "Şehrimizdeki f mülteci sayısı resmi rakamlara göre binlerle ifade ediliyor  ancak; bir oda başkanı olarak ben bu rakama inanmıyorum.  Samsun nüfusu 2 milyonu bulmuş olabilir. Hala şehrimize akın akın gelen mülteciler var" dedi. 


'MÜLTECİLER KİRALARI YÜKSELTTİ' 

Kira fiyatlarının da oldukça yüksek olduğuna vurgu yapan Oral, "Ev sahipleri mültecilere ev kiralamamak için ilk başlarda yüksek fiyat çektiler. Bu yüzden kiralık daire fiyatları piyasada iki kat artış gösterdi. 300-350 TL'lik kiralık daireler 600-650 TL'ye çıktı. Yani mülteciler kiraların yükselmesine neden oldu. 

Böyle olunca da elimizde hiç kiralık emlak kalmadı" diye konuştu. 


Gazete Gerçek 


Geri Dön