28 / 03 / 2024

Krediler düştü, Samsun'da ev fiyatları arttı!

Krediler düştü, Samsun'da ev fiyatları arttı!

SATEM Başkanı Mevlüt Oral, kamu bankalarının konut kredilerinde yaşanan faiz oranlarını yüzde 0.99'a çekmesiyle bazı özel bankaların da faizlerde indirim yapıldığını söyledi.



Samsun Tüm Emlakçılar Meslek Odası (SATEM) Başkanı Mevlüt Oral, kamu bankalarının konut kredilerinde yaşanan faiz oranlarını yüzde 0.99'a çekmesiyle bazı özel bankaların da faizlerde indirim yapıldığını söyledi.

Hedef Halk Gazetesi'nde yer alan habere göre; özel bankaların faiz oranlarını devlet bankalarından daha aşağı çekmesi gerektiğini söyleyen Oral, "Özel bankalar piyasada ancak bir şekilde fark oluşturabilir. Aksi halde vatandaş kredi almak isterse yine devlet bankalarından bu krediyi kullanabilir" şeklinde konuştu.

FİYATLAR ANINDA ARTTI

Faiz indirimi sonrasında Samsun'da da emlak piyasasının canlanacağını sözlerine ekleyen SATEM Başkanı Oral, şu açıklamalarda bulundu: "Fakat bazı fırsatçılar satmak istedikleri konutları değerinin de üzerinde sattı. İndirim öncesi 300 Bin TL değerindeki konutları 250 Bin TL'ye satamıyorlardı. Faizlerin düşmesiyle birlikte vatandaş 'acaba ev alabilirmiyim?' diye sorgulamaya başlarken, gerçek değeri 300 Bin TL olan konutlar, bu sefer 350 Bin TL'ye kadar çıktı."

Başkan Mevlüt Oral, "Kredi oranları düştü ama vatandaşın alım gücünün olmamasından dolayı beklenen bir satış yaşanmadı. Vatandaş konut almakta tereddüt ediyor. Vatandaşın alım gücünde iyileşme yapılmalı" açıklamasında bulundu.


Geri Dön