20 / 04 / 2024

Şanlıurfa-Gaziantep Hızlı Tren Projesi'nde son durum!

Şanlıurfa-Gaziantep Hızlı Tren Projesi'nde son durum!

Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa-Gaziantep Hızlı Tren Projesi'nin de etüt çalışmalarının devam ettiğini söyledi.



Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şahinbey Karataş Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti Gaziantep Belediye Başkan Adaylarını Tanıtım Toplantısı'nda yaptığı konuşmasında, şehirde son 16 senede, 19'u hastane olmak üzere toplam 80 sağlık tesisi inşa edildiğini belirtti.

Açacakları yeni tesisler arasında 2019 yılında hizmete açacakları 1.875 yataklı şehir hastanesinin de bulunduğu 6 sağlık tesisinin inşasının devam ettiğini söyleyen Erdoğan, ihtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarına, gazilere, engellilere ve yaşlılara yaklaşık 4 katrilyon kaynak aktardıklarını belirtti.

"Bay Kemal, bunlardan haberin var mı? Bay Kemal'e sorarsan yok, hiçbir destek verilmiyor. Ben sana resmi rakamları veriyorum Bay Kemal." diye konuşan Erdoğan, Gaziantep'e 2002 yılına kadar 116 bölünmüş yol yapıldığını, AK Parti ile bunun 396 kilometreye ulaşıldığını belirtti.

Yapımı süren Islahiye-Kırıkhan yolunu Kahramanmaraş-Nurdağı yolunu ve Kahramanmaraş-Narlı-Gaziantep yolunu bu yıl tamamlayacaklarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle konuştu:

"Gaziantep-Birecik, Nizip-Karkamış, Gaziantep-Oğuzeli-Karkamış ve Osmaniye-Nurdağı yolunu ise önümüzdeki yıl tamamlıyoruz. Şimdi gözümüzü Amanoslara diktik. Amanos Dağlarını tünelle geçeceğimiz. İçinde viyadüklerin ve köprülerin de olduğu Dörtyol-Hassa yoluyla ilgili adımı bu yıl içinde atmaya başlıyoruz. Böylece Gaziantep ile İskenderun Limanı arasındaki mesafeyi de kısaltarak yeni bir sanayi ve ticaret aksı oluşturuyoruz." 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gaziantep-Osmaniye-Adana-Mersin hızlı tren projesinin inşasının etap etap sürdüğünü bildirdi. Bu hızlı tren hattını Nurdağı üzerinden Kahramanmaraş'a bağladıkları bilgisini paylaşan Erdoğan, ayrıca Şanlıurfa-Gaziantep Hızlı Tren Projesi'nin de etüt çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi.

Bir başka önemli ulaşım projesinin Gaziray olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hem metro standartlarında kent içi ulaşıma hem de hızlı tren bağlantısıyla uluslararası ulaşıma hizmet verecek, günlük 358 bin yolcunun taşınmasını sağlayacak 16 istasyonlu Gaziray'ın yapımı devam ediyor. Belediyemizle müşterek yaptığımız dev bir yatırım. Bu CHP'nin yapabileceği iş değil, bu bizim yaptıklarımız ve yapacaklarımız."  diye konuştu.

- "Havalimanının yolcu sayısı 2 milyon 655 bin oldu"

Erdoğan, sürücüsüz metro hattı projesinin inşasına yakında başlayacaklarını açıklayarak, "Gaziantep Havalimanı'nın yolcu sayısı 2003'te 223 bin, geçtiğimiz yıl 2 milyon 655 bin oldu. Laf değil icraat. Bay Kemal, bizim icraatımızın ulaştığı yere senin hayallerin bile ulaşamaz." diye konuştu.

Havalimanının kapasitesini yıllık 5 milyon yolcuya çıkarmak için yaptıkları yeni terminal binasıyla apronu seneye tamamlayacaklarını söyleyen Erdoğan, Gaziantep'te 500 hektarlık bir alanda içinde her türlü lojistik hizmetinin verildiği, gümrük işlemlerinin yapılabildiği otoyol ve demiryolu bağlantısı da olan "lojistik köy" kurulduğunu dile getirdi. Erdoğan, tahsis ve imar çalışmalarının bittiğini, yakında inşasına başlanacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini dinleyenlere, "Önümüzdeki dönemde sizlerden alacağımız güçle inşallah çok daha büyük projelere imza atacağız." şeklinde seslendi.


Geri Dön