16 / 04 / 2024

Şanlıurfa Hacıbanlar Mutfak Müzesi turistlerden yoğun ilgi görüyor!

Şanlıurfa Hacıbanlar Mutfak Müzesi turistlerden yoğun ilgi görüyor!

İçerisinde bine yakın eserin bulunduğu müzeyi açıldığı günden bu yana 30 bine yakın vatandaş ziyaret etti. Hacıbanlar Mutfak Müzesi içerisinde; yemek, yaşam, gelin, sergi, şark odaları ve kiler, tandırlık mevcut...




2011 yılında Şanlıurfa Belediyesi tarafından açılan Hacıbanlar Mutfak Müzesi yerli ve yabancı turistlerden ilgi görmeye devam ediyor.


İçerisinde bine yakın eserin bulunduğu müzeyi açıldığı günden bu yana 30 bine yakın vatandaş ziyaret etti. Hacıbanlar Mutfak Müzesi içerisinde; yemek, yaşam, gelin, sergi, şark odaları ve kiler, tandırlık mevcut olduğunu belirten Müze Sorumlusu Ahmet Polat, “Bunlar hepsi kültürümüzü yansıtıyor. İki oda arasında eyvan diye tabir edilen kısımlar var. Bunlar yazlık ve kışlık olarak kullanılıyor. Bu eyvanlar yazın güneş görmeyecek şekilde tasarlanmış. Konağın bir diğer özelliği yüzyıllar öncesinden ebe beyin banyosu mevcut. Müzemiz ücretsizdir. Ziyaretçi saatleri ise 08.00 ile 17.00 arasında. Tabi yaz saati uygulaması ile daha uzun süre açık kalacak” dedi.


Ziyaretçilerden Cemal Çankaya ise şunları söyledi:


“Burayı birçok defa ziyaret ettiğini ve hoşuma gitmesi sebebiyle bugünde ağabeyim ile birlikte burayı tekrar ziyaret etmek istediğini söyleyen Çankaya, “Burası Şanlıurfa için muazzam bir yer. Özellikle yabancı misafirler buraya hayran kalıyorlar. Bende bir Şanlıurfalı olarak bu durumdan çok mutluluk duyuyorum.”



Pirsus Haber


Geri Dön