26 / 04 / 2024

Şanlıurfa İl Müftülüğü İdlib'e 90 konut inşa edecek!

Şanlıurfa İl Müftülüğü İdlib'e 90 konut inşa edecek!

Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından İdlip'e 90 konut inşa edilecek. Müftülükten yapılan açıklamaya göre; inşa edilecek konutlarının isminin  Şanlıurfa İbrahim Halilullah olacağı belirtildi. 



Şanlıurfa İl Müftülüğü İdlib'e konut yardımı için harekete geçti. Sabah'tan Mehmet Yıldırım'ın haberine göre; Şanlıurfa İl Müftülüğü tarafından gerçekleştirilen proje olan ''Şanlıurfa'dan İdlip'e 90 konut'' kampanyası detaylarını anlatan Şanlıurfa İl Müftüsü Mehmet Taştan açıklamalarda bulundu. 

Suriye'nin İdlip kentine yapılması planlanan 90 konut ile ilgili basın açıklaması düzenleyen İl Müftüsü Suriye için topladıkları 540 bin liralık yardım ile 90 tane ev yaptığını açıkladı. İdlib'te yapılacak olan 90 konutun ismi Şanlıurfa İbrahim Halilullah evleri olacağı aktarıldı. 

Şanlıurfa İl Müftülüğü İdlib e 90 konut inşa edecek!

Konutlara ilişkin açıklama yapan Taştan, "2011 yılından bu yana Suriye'de devam eden savaş pek çok insanın hayatını kaybetmesine neden olurken bir o kadar insanın da yakınlarını ve yaşadığı evlerini kaybetmesine neden oldu. Bombardıman ve saldırılar altında evlerini terk etmek zorunda kalan aileler, başarabilirse başka ülkelere sığınıyorlar. Kendi topraklarında sıkışıp kalan aileler ise zorlu arazi ve mevsim şartlarında çadırlarda ve dağınık kamp alanlarında yaşam mücadelesi veriyorlar. 2019 yılında İdlib'e yönelik saldırılar nedeniyle yeniden başlayan göç dalgası sonucunda yüzbinlerce insan evlerini terk ederek Türkiye sınırına yakın bölgelere göç etmeye başladı. Her şeyi geride bırakarak yollara düşen ailelerin camiler ve çadırlar dışında başlarını sokacak bir ortamları yok. Kış şartlarının ağırlaşması nedeniyle bölgede nitelikli barınma ihtiyacı hayati öneme sahip durumda. Suriye halkına destek olan Türkiye Diyanet Vakfı da ağır kış şartlarında yaşam mücadelesi veren aileler için başlattığı ‘Bir İyilik, Sıcak Bir Yuva’ kampanyası ile başta yetim ve engelli aileler olmak üzere savaş mağduru ailelerin bir nebze de olsa yaşam standartlarını iyi hale getirmeyi amaçlayarak Şanlıurfa ilimizde kampanyayı başlatarak İdlib bölgemizde ihtiyaç sahibi kardeşlerimize sıcak bir yuva olması için 28 ocak tarihi itibariyle başlattığımız kampanyadaki hedefimiz 63 konut diyerek çıktığımız yola bu gün itibariyle Şanlıurfa İl ve İlçe Müftülük personelleri din görevlilerimiz ve Şanlıurfa'daki hayırsever vatandaşlarımızın da desteğiyle 90 konutu Suriye'nin İdlip bölgesinde Şanlıurfa İbrahim Halilullah evleri ismiyle inşa edeceğiz. Kampanya kapsamında sınır ötesinde her türlü insani koşulların düşünüldüğü 30 metrekare büyüklüğünde 2 odalı, içerisinde banyosu, tuvaleti, mutfağı bulunan, çatısı betondan imal edilecek, her türlü hava şartlarına dayanıklı betonarme iyilik konutları inşa edilecek." şeklinde konuştu.

 

İdlib'de Suriyelilere 50 bin konut inşa edildi! 


Geri Dön